Így lesz tökéletes a húsvéti kaszinótojás! Ezt a receptet ismerned kell!



A magyar háziasszonyok is szívesen tesznek kaszinótojást különböző családi-baráti összejövetelekkor, ünnepekkor a vendégek elé.

A magyar konyha sajátosságait kihasználva, a különböző fűszerek és idénygyümölcsök-zöldségek lehetőséget biztosítanak a látványos és ízletes hidegkonyhai készítmények tálalásához, melynek talán legegyszerűbben elkészíthető dísze a kaszinótojás.

Előkelő, azaz első helyen szerepel a menükártyákon, étlapokon, de gyakran főételként is fogyasztjuk a kaszinótojást, tejfölös-mustáros szósszal leöntve és a sütőben arany barnára sütve, hasábburgonyával.


Hozzávalók:


Tölteni:


4 db tojás (közepes, “M”-es méretű)


A töltéshez:


1 evőkanál majonéz

1 mokkáskanál mustár

1 csipet só

1 csipet szerecsendió (őrölt)

0.5 csipet feketebors (őrölt)

40 g vaj


A szószhoz:


2 evőkanál majonéz

2 kávéskanál mustár

2 evőkanál tejföl (20%-os)

1 kávéskanál citromlé

1 csipet só

0.5 csipet feketebors (őrölt)

0.5 csipet szerecsendió (őrölt)

1 mokkáskanál porcukor


Elkészítés:


Elsőként feltesszük főzni a tojásokat hideg vízben, majd forrástól számított 9-10 percig főzzük. Ha letelt az idő, hideg vízzel teli tálba helyezzük a tojásokat (ez segít, hogy szépen lejöjjön a héja). Ha már csak langyosak, akkor leszedjük a tojáshéjakat.

Félbevágjuk a tojásokat, egy kiskanál segítségével kiszedjük a sárgájukat.

A megfőtt tojássárgájákat összekeverjük a szobahőmérsékletű vajjal, sóval, borssal, szerecsendióval, majonézzel és mustárral.

A szószhoz összekeverjük a mustárt, majonézt, tejfölt, szerecsendiót, sót, borsot és citromlevet, majd az egész tojásokra öntjük.

Opcionálisan majonézes salátával vagy önmagában, pirítóssal tálaljuk.


Recept forrása: aprosef.hu

Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (897) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (15) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (99)