Bejelentést tett Orbán Viktor – Ez vár ránk a következő hetekben



Orbán Viktor az operatív törzsnél kezdte a napot, utána a Kossuth Rádióban ismerteti a magyarokkal, hogyan is állunk a járvány elleni harcban, mire kell számítani a védekezésben a következő hetekben.

Csütörtökön Gulyás Gergely a kormányinfón bejelentette a kormány döntéseit, akkor közölte, hogy pénteken ülésezik az operatív törzs a miniszterelnök részvételével, ezután rádióinterjújában jelenti be majd Orbán Viktor a következő időszakra vonatkozó terveket, intézkedéseket.

Az operatív törzzsel már tárgyalt, most jöjjenek a bejelentések. Kövesse nálunk a miniszterelnök rádióinterjúját! Cikkünk frissül!

A legfontosabb döntés, hogy a korlátozások változatlan formában fennmaradnak egy hétig még biztosan hétfőtől. Azért van erre szükség, mert a fertőzés rekordokat dönt a harmadik hullámban.

Az elmúlt 24 órában meghalt 213 beteg, kórházban sokan vannak, többen mint valaha. Lélegeztetés nélkül több mint 9 ezren vannak, a szakemberek szerint ez nem az a pillanat, hogy lazíthatunk. 1114-en vannak lélegeztetőgépen.

Minden kórház biztos irányítás alatt van, azonban mindenhol van hiány: vagy orvos, vagy ápoló vagy rossz térben elhelyezett intenzív osztályok hiányoznak. A rezidens orvosokat vagy a frissen diplomázottakat javarészt beoltottuk és már vezényeltük is, a végzős orvostan hallgatók most jönnek az oltásban.

A mai operatív törzs ülésének legfontosabb kérdése az volt, hogy az oltások felgyorsulásától várhatjuk-e azt, hogy hamarosan lazíthatunk. Most sok fiatal betegünk van. Van összefüggés a megbetegedés és a fertőzés lefolyásának gyorsasága és a cukorbetegség és a túlsúlyosság között. A fiataloknak üzente: jó esélyük van, hogy szabad nyaruk lesz.

A szépségipar dolgozói, boltosok vannak a legnehezebb helyzetben.

Született még egy fontos döntés ma reggel: minden héten négyszer, ötször több annyi embert oltunk egy hete, mint ahányan megbetegednek – ehhez viszont vakcina kell. Lezártuk a nemzeti konzultációt, megvannak a válaszok. Az operatív törzstől azt kérte, készítse el az újrainditási tervet. A konzultációban is látni, hogy csak fokozott újrainditás lehetséges, ez viszont a beoltottak számától függ. Amikor minden 65 év feletti (aki regisztrált) be van oltva, csak akkor indulhat el ez.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)