A veterán és hűséges kutyája órákon belül elhunytak egymás után




Amikor Daniel Hove-nál hasnyálmirigyrákot diagnosztizáltak, a család és a barátok összefogtak, hogy segítsenek a légierő veteránjából lett tűzoltóparancsnok-helyettesnek átvészelni ezt a nehéz időszakot. De senki sem volt olyan támogató, mint Daniel hűséges kutyája, Gunner, egy 11 éves labrador, aki ritkán hagyta el gazdája oldalát.

A Daniel utolsó éveiről készült fotókon a hűséges kutyus az ágyban az embere mellé bújik, és az ölébe kuporodik, annak ellenére, hogy 90 kilós kutya. Bármi is történt, Gunner gondoskodott róla, hogy soha ne legyen tőle pár centinél távolabb.

„A végsőkig legjobb haverok voltak” – mondta Daniel lánya, Heather Nicoletti a Kare 11-nek. „Vadászcimborák voltak, mindenhová együtt mentek.”

Így igazából senkit sem lepett meg, hogy amikor Daniel feküdt, hűséges kutyája is hirtelen megbetegedett.

„Amikor apám izgatott lett, a kutya is izgatott volt, apám nyugtalan volt, a kutya is nyugtalan volt” – mondta a lánya, aki visszaemlékezett arra, hogy apja és Gunner mindig is összhangban voltak. „Apám nem reagált, a kutya nem reagált. Így amikor láttuk, hogy a kutya hogy van – már nem sokat mozgott, nem volt jól -, tudtuk, hogy eljön az idő.”

Egy nap, amikor az öreg kutya egyre kedvetlenebb lett, és a karjai duzzadni kezdtek, Heather sajnos tudta, hogy eljött az ideje, hogy Gunnert elaltassák. „Felhívtam az állatklinikát, ahol dolgoztam” – mesélte -, „azonnal felvettek, és elaltattam. És körülbelül másfél órával később apám is elment.”

De bármennyire is megrendítette apja elvesztése – aki szerető szülő, hűséges veterán, szeretett közösségi tag, hűséges mentor és barát volt mindenkinek, akivel találkozott -, Heathert az vigasztalta, hogy apjának legalább soha nem kellett búcsút vennie szeretett kutyájától. Egy ilyen elválás ugyanilyen megrázó lett volna Gunner számára is, aki soha nem bírta volna elviselni, ha távol kell lennie legjobb emberi barátjától.

„Azt mondtam, hogy nem tudom, mi lesz számára nagyobb trauma” – mondta Heather. „Megpróbálni elvinni, hogy véget vessenek neki – elaltatni -, hogy véget vessenek a szenvedésének, vagy ha hagyják, hogy átélje apu haldoklását. Szerintem akárhogyan is, az meg fogja ölni. Tudtuk, hogy együtt fognak elmenni. Csak azt nem tudtuk, hogy órák választják el őket egymástól.”


„Gunner nem tudna apám nélkül lenni” – mondta Heather. „Azt hiszem, ő döntött úgy, hogy vele megy.”

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)