Végleg elhagytam az öblítőt, és EZT adom a mosáshoz. Azóta a ruháim lágyabbak, élénkebbek és isteni az illatuk!




Az öblítők finom illatot és lágyságot, puhaságot kölcsönöznek a ruháinknak. Ennek azonban sokszoros ára van: egyrészt nem olcsó mulatság a bolti öblítő, másrészt olyan vegyi anyagokat tartalmaz, amelyeket hosszú távon nem szeretnénk felhalmozni a szervezetünkben, harmadrészt pedig az öblítő ragacsos állagánál fogva az egyik legnagyobb veszélyt jelenti a mosógépünk hasznos élettartamára nézve.

De milyen alternatív megoldás lehetséges? Anti-allergén házi öblítőt tudunk készíteni néhány egyszerű, és összességében sokkal olcsóbb alapanyagból: fogunk egy legalább 3 literes palackot, és abban összekeverünk 10 gramm szódabikarbónát nagyjából 200 ml forró vízzel, valamint 8 dl liter almaecettel. Addig keverjük, amíg a buborékképződés enyhülni nem kezd.

Ekkor a kellemes illat érdekében hozzáadunk 20 csepp illóolajat (ráadásul még azt is mi határozhatjuk meg, hogy milyen illatot szeretnénk, mivel mi döntjük el, milyen illóolajat vásárolunk). Összerázás után már használható is. Minden egyes használat előtt rázzuk fel!

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (897) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (15) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (99)