Finom puha csöröge, amit nagyon egyszerű elkészíteni!




Ma egy olyan csöröge receptjét hoztuk el nektek, amelyet nagyanyáink készítettek.


Hozzávalók:


liszt amennyit felvesz a tészta,

4 db tojás,

egy késhegynyi szódabikarbóna,

csipet só,

4 kanál porcukor,

2 kanál olaj,

1 kiskanál rumaroma,

2 kanál olvasztott vaj (kihűtve),

olaj vagy zsír a sütéshez.


Elkészítés:


Verjük fel a tojásokat egy kevés sóval, adjuk hozzá a cukrot, az olvasztott vajat, az olajat , a rumaromát és a szódabikarbónát. Amikor ezeket a hozzávalókat összekevertük kezdhetjük hozzáadni az átszitált lisztet.

A tészta nem kell se túl puha, se túl kemény legyen. A kidolgozott masszát osszuk el kettőbe, hagyjuk az egyik darabot abban a tálban pihenni  amelyben összegyúrtuk, a másik darabot kinyújtjuk. Egy kicsit vastagabbra nyújtsuk mint a levestésztát, majd vágjuk fel 12 cm hosszú és 4 cm széles csíkokra. Mindegyik darab közepén készítsünk egy 4 cm átmérőjű lyukat. Ezen a lyukon húzzuk át a csöröge darabok mindkét végét, ettől lesz olyan érdekes a formájuk. A csörögét mindig forró olajban süssük, ha megsült pedig szedjük ki papírtörlőre, majd szórjuk meg porcukorral. Mikor az első adag elkészült, nyújtsuk ki a félretett tésztát is. Jó étvágyat!

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (897) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (15) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (99)