" Szerelmes vagyok a kislányom gyilkosába ! "

A hatéves lányka olyan sérüléseket szenvedett brutális apjának köszönhetően, mintha elütötte volna egy kocsi. A feleség mégis kiáll párja mellett.


A közvélemény számára érthetetlen, de a mai napig kiáll párja mellett az az asszony, akinek férjét hatéves kislányuk bántalmazásával és megölésével vádolják. Amióta a férfit letartóztatták, 190-szer látogatta meg a börtönben.



Ellie Butler 2013. októberében vesztette életét. Csupán hat évet élt. Apját, Bent emberöléssel vádolják - a hatóságok félrevezetéséért és az igazságszolgáltatás akadályozásáért (ugyanezen ügy kapcsán) már elítélték.

Azon a végzetes napon - mint otthonmaradó apukaként szinte mindig - Ben vigyázott a picire, míg felesége, a grafikusként dolgozó Jennie Gray munkában volt. A férfi - állítása szerint - kora délután eszméletlenül talált lányára saját házukban, az emeleten. Ahelyett azonban, hogy a mentőket hívta volna, Jennie számát tárcsázta. Haza kell jönnöd - mondta, de semmi mást. Amikor a nő megérkezett, a reszkető Bent a padlón heverve találta.

- Nem tudtam, mit tegyek, nem tudtam, mi folyik itt. Azt mondta: Ellie meghalt. Az egész testem remegett. Felmentem Ellie szobájába. Ő ott hevert a padlón. A szemébe néztem - a pupillái hatalmasak voltak. Sosem láttam még ilyet egész életemben. Olyan mozdulatlan volt, és képtelen voltam gondolkozni - idézte fel az esetet Jennie.

Érthetetlen, de a mentőket csak jóval később hívta a pár. A nő szerint azért, mert sejtette: férjét fogják vádolni.

Nem is alaptalanul: Ben Butler brutális előéletéről volt ismert. Csecsemőként úgy megrázta a kis Ellie-t, hogy a picit a hatóságok ki is emelték a családtól. A gyermek felügyeleti jogát csak 11 hónappal a gyilkos nap előtt nyerték vissza. A brit sajtó úgy írta le a kislány végzetes sérüléseit, mint akit elütött egy autó.



Jennie a történtek ellenére kiáll férje mellett. Azt mondja: a mai napig szerelmes belé. Mindez azért érdekes, mert a jelenleg is tartó tárgyaláson - hogy a férfi erőszakos mivoltát bizonyítsák - számos, a nőnek címzett üzenetet is felolvastak. „Nem szeretlek egy cseppet sem, most csak gyűlöllek. És ezt te tudod. B**d meg, te kövér, gusztustalan k**va” - hüledezett a bíróság a férfi megvető üzenetén. Az ügyész szerint a nő azért sem akart senkinek beszélni a férfi agresszív természetéről, mert félt: elveszíti nem csak őt, de a gyermeküket is - írja a Daily Star.

Noha jelenleg Ben Butler ül a vádlottak padján - gyakorlatilag bizonyos, hogy addig ütlegelte saját kislányát, míg az meg nem halt - könnyedén a feleség is ott találhatja magát bűnsegédlet miatt. A meghallgatások során ugyanis azt a - több órával később intézett - segélykérő hívást, amit végül a feleség bonyolított le, az ügyész „a lehető legmegrendezettebb színjátéknak” bélyegezte, amit a bíróság valaha is hallhatott - olvasható a Daily Mail oldalán.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)