3 év letöltendőre ítélték, mégsem tudják börtönbe zárni Galambos Lajcsit! Az oka több mint felháborító!
A karácsonyt és januári születésnapját még biztosan gyerekeivel töltheti az ország trombitása, Galambos Lajos.

Galambos Lajos közműlopási ügye már 2015 óta húzódott, de december 7-én végre megszületett a másodfokú ítélet. Az elsőfokon kiszabott 2 év 10 hónap börtön ellen Lajcsi felmentésért, az ügyészség viszont súlyosbításért fellebbezett.

Ám arra talán senki sem számított, hogy másodfokon, jogerősen 3 év hat hónapra súlyosbítják az ítéletet. Ezen túl 4 évre eltiltották a közügyektől és több mint 4 millió forint bűnügyi költség megfizetésére is kötelezték Lajcsit. A trombitás érthetően összeomlott, de ügyvédje, dr. Fröhlich Krisztián is megtört hangon nyilatkozott a Blikkrúzsnak.

– Lajos nem jött el a tárgyalásra, telefonon értesítettem őt. Rettenetesen kikészült. Volt felesége, Boglárka ott volt, ő lehajtott fejjel, összetörve beletörődött a sorsába, de őt másodfokon is felmentették. Lajos esetében viszont a bíróság azzal indokolta a súlyosbítást, hogy így lehet a társadalmat kellőképpen elrettenteni a hasonló bűncselekmények elkövetésétől az elkövetkező években, és a mostani helyzetben főleg túl enyhe büntetés lett volna, ha ügyfelem felfüggesztettet kap.

Azt még nem tudom megmondani, hogy fellebbezünk-e és továbbvisszük-e az ügyet a Kúriára, mert annyira speciális a jogorvoslat ebben az ügyben, hogy ezt csak akkor fogom látni, ha leírva is megkapom az ítéletet. A bíróság jelezte, hogy erre 60 napot kér. Ha úgy döntünk, hogy fellebbezünk, február előtt nem tudunk továbblépni. Az ítélet már jogerős, így a büntetés-végrehajtás is megkezdi a felkészülést a végrehajtására. Ugyanis jelenleg nagyon tele vannak a börtönök, és ügyfelemet nem is lehet akárhol elhelyezni az országos ismertsége miatt. Így a karácsonyt és januári, 62. születésnapját még biztosan a családjával töltheti. Majd csak február végén, de legkésőbb március elején kell bevonulnia a börtönbe.

Ennyit kell biztosan ülnie

Lajcsi az ügyben már 125 napot rács mögött töltött előzetesben, tehát ennyivel rövidül a büntetése, és ott van még a harmadolás lehetősége is jó magaviselet esetén.

– A különféle kedvezmények és a reintegrációs őrizet lehetőségét figyelembe véve ügyfelemnek legjobb esetben csak 14 hónapot kell zárt intézetben eltöltenie, utána akár házi őrizetbe is kerülhet – tájékoztatta lapunkat az ügyvéd.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék