Nyolcasikreket szült a már meglévő 6 gyereke mellé – ma így néznek ki a gyerekek



Ha gyereked van, szülőként nem lehet unatkozni. Valójában egyáltalán nincs időnk az unatkozásra. Akár a gyerekek alapvető szükségleteinek kielégítésével, akár különféle tevékenységekkel vagyunk elfoglalva, az idő nagyon gyorsan elrepül. A kicsik sokféle érzelemmel töltik meg életünket, és minden bizonnyal megvan az a képességük, hogy teljesen lefoglaljanak bennünket.

Egy 14 gyermekes anyának, Nadya Sulemannak ez az öröme több mint 10-szeresére nőtt, és története nagyon különböző érzéseket keltett az emberekben. Natalie Denise Suleman (született: Nadya Denise Doud-Suleman) a médiában Octomom néven lett közismert.

Ennek az az oka, hogy 2009. januárjában megszülte az első nyolcas ikreket, melynek minden tagja életben maradt. Azóta nemzetközi figyelemre tett szert, és mára már létezik egy kifejezés, a „Suleman Octuplets” is a jelenség leírására.

A nő a nyolcas ikreket és 6 idősebb gyermekét in vitro megtermékenyítéssel (IVF) foganta. Mielőtt a nyolcas ikrek bekerültek volna a családjába, Sulemannek már 6 gyermeke volt, de a nő még többet szeretett volna.

Suleman 1997-ben kezdte el a kezeléseket 21 évesen, Dr. Michael Kamrava felügyelete alatt. 2001-ben megszülte első fiát, Elijaht, 2002-ben pedig lányát, Ameeraht.

A nő azonban nem hagyta abba a mesterséges megtermékenyítést célzó kezelést, így ezt követően további 3 terhessége volt, aminek eredményeként további 2 fia, Joshua és Aidan, valamint egy ikerpár született, Calyssa és Caleb. Az összes eljárást követően Sulemannak összesen 6 gyermeke született: 4 fia és 2 lánya. De az anya nem állt meg itt, és 2009-ben úgy döntött, hogy tesz egy újabb próbát.

A nyolcas ikrek kihordása és világra hozatala valódi hősi tett volt

2009-ben Nadya Sulemannak még 6 embriója maradt a korábbi IVF kezelésekből. A nő azt kérte, hogy az összes megmaradt embriót egyszerre helyezzék a méhébe. Ez egy nagyon bátor és kihívást jelentő döntés volt részéről, mivel általában a vele egykorú nőknek legfeljebb 3 embriót ültettek be az orvosok.

Amikor végre megszülte a nyolcas ikreket, az nemzetközi médiaszenzáció lett azonnal. A közvéleménynek azonban negatív reakciói is voltak, és Suleman még fenyegetéseket is kapott. Az anya önállóan szerette volna felnevelni és gondozni gyermekeit, és azt is tervezte, hogy visszatér az iskolapadba, hogy elvégezze a tanácsadói mesterképzést.

Akkoriban Nadya Suleman egy interjúban osztotta meg az anyasággal kapcsolatos érzéseit és tapasztalatait.

„Keveset alszom, de megszoktam. Ha az egyik gyerek felébred, akkor mindannyian felébrednek. Van olyan éjszaka, hogy egyáltalán nem alszom, vagy csak fél órát, de jó éjszakákon akár 2 teljes órát is tudok aludni. A leghosszabb idő, amit alvás nélkül töltöttem, 72 óra volt. Nehéz, de folyamatosan haladok előre az életemmel, és próbálok a lehető legjobb anya lenni a gyerekeim számára!” – mondta Nadya Suleman.

Jelenleg a hős anya nagyon boldog 14 gyermekével, és szerződést kötött egy valóságshow forgatására Nagy-Britanniában. Folyamatosan a gyerekeivel van elfoglalva, gyakran oszt meg képeket Instagram-ján gyerekeiről.

A gyermekeiről készült képek megtekintése után az emberek el sem hiszik, milyen gyorsan nőnek a kicsik. Nadya Suleman soha nem fárad bele, hogy minden lehetséges módon dicsérje gyerekeit.

A nő 47. születésnapja alkalmából, 2022. júliusában bearanyozta rajongói és követői szívét, megmutatva, mennyire gondoskodóak gyermekei. Mind a 14 gyermekével együtt ünnepelte a különleges napot, és néhányan közülük a legfiatalabbak közül házi süteménnyel, fánkkal és lasagnéval lepték meg édesanyjukat.

„Csak ez számít nekem, a családom és az egymás iránti szeretetünk!” – tette hozzá a fent idézett forrás szerint.




Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)