Ha ezt látod a vérnyomásmérőn nagy a baj! Sokan nem tudnak erről



Ha valakinek vérnyomás problémái adódnak az élete során, akkor a kezelőorvos megkéri a beteget, hogy mindennap ugyanabban az időpontban ellenőrizze a vérnyomását.

Rendkívüli esetben akár 24 órás vérnyomás mérés is elengedhetetlen, de sokan mégsem tudják mi számít vészjósló jelnek.

Bizonyos körülmények között a vérnyomásunk ingadozhat, de ez sokszor nagyban függ a napszaktól is. Ébredés előtt emelkedni kezd, napközben a legmagasabb, késő dékután csökken.

A vérnyomásérték a felső szám (szisztolés vérnyomás) és az alsó szám (diasztolés vérnyomás) arányaként jelenik meg. Mindkét szám higanymilliméterben van kifejezve. A felső szám a szívverés alatti vérnyomásra utal, az alsó pedig a szívverések közötti nyugalomban lévő nyomásra.A felnőtteknek akkor normális vérnyomásértéke, ha a felső érték 120 alatti, és az alsó érték 80 alatti. Ezt hivatalosan 120/80 higanymilliméternek nevezik, de a rendelőben csak a számokat hallod.

Az orvosok akkor kezdenek aggódni, amikor a legfelső szám felfelé kezd szökni.

„A vérnyomást enyhén magasnak tekintjük, ha 120 és 129 között van” – mondja Willie E. Lawrence, a Midwest Heart & Vascular Specialists kardiológiai osztályának vezetője.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)