Több tízezer nyugdíjas kerülhet bajba, EZÉRT a félresikerült döntésért:



A szeptemberben megkapott MVM-számlákon már azt tüntette fel a szolgáltató, hogy a befizetési határidő a következő hónap hetedik napjára módosul. Korábban az adott hónap közepéig, jellemzően 15-éig kellett befizetni a rezsiszámlákon szereplő összegeket, ez pedig azt jelenti, hogy a módosítás miatt már öt nappal a havi nyugdíjak utalása előtt be kell fizetni azokat. Az öregségi illetéket ugyanis csak a hónap tizedik napja után szokta küldeni az állam.

Ennek kapcsán a Nyugdíjas Parlament panaszt nyújtott be a szolgáltatónál. Az egyesület elnöke, Karácsony Mihály nagy felelőtlenségnek nevezte a döntést, szerinte sokak megoldhatatlan helyzetbe kerülnek. Karácsony Mihály attól tart, hogy többen értékeik elárverezésére, vagy uzsorakölcsönre kényszerülhetnek.

Tömeges ellehetetlenülés fogja a nyugdíjasokat sújtani, ez ellen nagyon határozottan fel fogunk lépni, és fogjuk kérni a számlakibocsátót, az MVM-et, hogy ezt a gyakorlatot visszamenőleg is változtassa meg

– tette hozzá az egyesületi elnök.

Az MVM és a magyar kormány eddig nem adott tájékoztatást arról, hogy miért módosult a határidő. A cég üzletszabályzatában az szerepel, hogy a fizetési határidőt követő naptól a befizetés már késedelmes teljesítésnek minősül, és a felhasználó ebben az esetben a polgári törvénykönyv alapján meghatározott mértékű késedelmi kamatot köteles fizetni. Ez az érintett naptári félév első napján érvényes jegybanki alapkamat, ami most 7.75 százalék.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (897) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (15) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (99)