Fontos levelet kap minden magyar a napokban: ha kidobod akkor 200.000 forintos bírságot kaphatsz!



Fontos levelet kap minden magyar a napokban: ha kidobod akkor 200.000 forintos bírságot kaphatsz!

Elindult a 2022. évi népszámlálás, amit online október 1. és 16. között lehet kitölteni. A kapott értesítést pedig nem érdemes figyelmen kívül hagyni, ugyanis 200 ezer forintos büntetést is kaphat az, aki nem vesz részt benne.

Október 1-jén elindult a nép- és lakásszámlálás, a KSH által tízévente lebonyolított legnagyobb statisztikai adatgyűjtés. Az egész országban egyidőben, azonos tartalommal és egységes módszertani alapon végrehajtott adatfelvétel kiterjed minden lakásra és személyre. A népszámlálás révén pontos és részletes képet kaphatunk hazánk népességének nagyságáról, demográfiai jellemzőiről, egészségi állapotáról, iskolázottságáról, foglalkoztatottságáról, nemzetiségi és vallási összetételéről, élet- és lakáskörülményeiről.

A népszámlálás során minden magyar állampolgárnak egy személyi kérdőívet kell kitölteni, aki október 1-jén Magyarországon él, illetve azoknak is, akik átmenetileg, 12 hónapnál rövidebb ideig külföldön tartózkodnak. Valamint a külföldi állampolgárok sem kivételek abban az esetben, ha legalább 3 hónapja Magyarországon tartózkodnak. Lakáskérdőívet kell kitölteni az ország területén minden lakásról, lakott üdülőről és egyéb lakott lakóegységről, illetve a közösségi éjszakai elhelyezésre szolgáló intézményekről.

A népszámlálásban részt venni mindenkinek törvényi kötelezettsége, így, ha ezt megtagadja valaki az súlyos következményekkel járhat: közigazgatási bírsággal sújtható, amelynek mértéke akár 200 ezer forintra is rúghat.

Fontos, hogy – a nem lakott üdülők kivételével – az üresen álló ingatlanokról is adatot kell szolgáltatni. A kötelező kérdések mellett olyanok is lesznek, amelyek megválaszolása önkéntes. Ezek az egészségi állapotra, a fogyatékosságra, a nemzetiségi hovatartozásra, valamint az anyanyelvre és a családi, baráti körben használt nyelvre, illetve a vallási hovatartozásra vonatkozó kérdések.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)