Ez a konyhai készülék akkor is áramot zabál, ha nincs használatban, mutatjuk:



A jelenlegi energiaválság tükrében szinte egész Európában kemény télre készülnek magas számlákkal, ezért egyre többen keresnek hatékony spórolási lehetőségeket. Nem árt tudni, hogy van egy olyan szinte minden háztartásban megtalálható elektromos eszköz, amit nem árt este (vagy bármikor, amikor nem használjuk) kihúzni a konnektorból, mert akkor is fogyaszt áramot, ha éppen nincs használatban.

Vannak, akik azzal próbálkoznak, hogy már most félretesznek egy kis pénzt a téli számlákra, mások listát készítenek azokról a készülékekről, amik a legtöbb áramot fogyasztják, és megpróbálják lehetőség szerint kevesebbet használni ezeket.

A legtöbbek listáján az első helyeken a klíma berendezés, a televízió és az elektromos fűtőtestek szerepelnek, de van még egy háztartási eszköz, ami a legtöbb otthonban megtalálható, sokan még sem gondolnak rá, hogy ez is hozzájárulhat a magas áramfogyasztáshoz.

A mikrohullámú sütő használaton kívül is áramot fogyaszt, ezért ajánlott legalább éjszakára kihúzni a konnektorból (ha nem is éppen mindig, amikor nem használjuk).

Ha nincs bekapcsolva, de áram alatt van, a mikrohullámú sütő körülbelül 1,6 w/óra áramot fogyaszt, ami azt jelenti, hogy 24 óra alatt elérheti a 38,4 w/nap fogyasztást. Ez talán nem tűnik olyan soknak, de ha összeszámoljuk, látni fogjuk, hogy egy év alatt már jelentősebb összeg gyűlhet össze, amit más célokra is fordíthatnánk.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)