Amiről sokan nem tudnak: így mutatható ki a rák a tünetek megjelenése előtt 4 évvel!




Négy évvel az első tünetek megjelenése előtt már képes kiszűrni a rákot egy új vérvizsgálat.

 Hihetetlen felfedezést tettek a tudósok: kifejlesztettek egy olyan vértesztet, amely négy évvel az első tünetek megjelenése előtt már képes kimutatni a szervezetben ötféle rákot.

Így a gyomor-, a nyelőcső-, a bél-, a tüdő- és a májrák lehet hamar kiszűrhető, nagyban növelve a túlélési esélyeket.

A „folyékony biopszia”, a PanSeer képes a vérből kiszűrni azokat a DNS-fragmentumokat, amelyek magukban hordozzák az említett ötféle rák jeleit.

A tudósok azt hangsúlyozták, hogy a teszt nem rákot jósol, hanem kiszűri azokat a már meglévő kóros elváltozásokat, amelyek egyelőre nem okoznak tüneteket.

Azzal, hogy akár évekkel korábban is felfedezhetik a rákos sejteket, elősegítik a gyógyulást, valamint elkerülhető lenne így a drasztikus, invazív beavatkozás.

Kun Zhang professzor, a kutatás egyik vezetője azt mondta, a cél az lenne, hogy ilyen teszteket alkalmazzanak az orvosok az éves szűrővizsgálatok során is.

Ehhez azonban több tesztre is szükség lesz, hiszen most még csak 600 emberen próbálták ki a „folyékony biposziát”.

A kutatásban résztvevő csoport tagjai közül senkinél nem diagnosztizáltak korábban rákot.

A teszt elvégzése után azonban 200 személynél mutatták ki a kóros sejtburjánzást, amelyet további vizsgálatok igazoltak is – írta a Nature Communications tudományos folyóirat.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)