A nővér megszegte a kórházi szabályokat és teljesítette egy haldokló utolsó kívánságát...



A haldokló férfi utolsó kívánsága egy szál cigaretta és egy pohár bor volt, amit egy dán kórház alkalmazottai fel is szolgáltak neki.

 A Facebook bejegyzés szerint, amelyet a kórház oldalán lehet megtalálni, a 75 éves Carsten Flemming Hansen-t, halálos betegnek nyilvánították. A férfit aorta aneurizmával és belső vérzéssel fektették be a kórházba.

Az orvosok előrejelzései szerint Carsten-nek csupán napjai vagy órái voltak hátra a halála előtt. Ennek tudatában a személyzet úgy döntött, hogy nem operálják meg, inkább tiszteletben tartva a férfi kívánságát, lehetővé teszik, hogy méltóságteljesen távozzon és teljesítik utolsó kívánságát.

Az Aarhus Egyetem kórházában dolgozó nővérek úgy döntöttek, hogy a szabályokat megszegve kitolják az idős urat a kórházi szoba erkélyére, ahol a naplementét nézve elfogyaszthatott egy pohár hűs fehér bort és elszívhatott egy utolsó cigarettát a családja társaságában.

A Facebook bejegyzésben szó volt arról, hogy a nővérek és a család tagjai is egyetértettek abban, hogy az utolsó kívánság teljesítése fontosabb volt a kezelés helyességénél és annál, hogy a megelőzés szabályait betartsák.

“Persze a rokonokat lesújtotta a férfi halálának ténye, mégis nagyon kellemes és nyugodt volt a légkör.” – mesélte az egyik nővér, Rikke Kvist.

A kórház Facebook bejegyzése 76.000 lájkot és több, mint 5.100 megosztást kapott a többezer hozzászólás mellett.

Te mit gondolsz? Helyesen jártak el az egészségügyi dolgozók?

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)