A legfinomabb házikolbász receptje, csak kevés háziasszony tudja mitől ilyen finom!



A legfinomabb házikolbász, a falusi recept szerint így készül! A férfiak és az egész család kedvence, nem lehet belőle eleget készíteni, mindig szinte azonnal elfogy.


Hozzávalók 25 db kolbászhoz:


3 kg sertéshús,

1,5 kg marhahús,

zsírszalonna ízlés szerint

3 fej fokhagyma,

2 evőkanál piros paprika,

1 evőkanál pirospaprika,

1 kiskanál csípős pirospaprika

1 kiskanál őrölt bors,

6 -7 dkg durva só (tetszés szerint),

sertésbél.


Elkészítés:


Tisztítsuk és mossuk meg alaposan a sertésbélt vigyázzunk, hogy ne szakítsuk el. Keverjünk el egy evőkanál sót, 300 ml vízbe. Szeleteljük apró darabokra a húsokat, keverjük össze egy lábasban és daráljuk le. Adjuk hozzá a ledarált húshoz az összezúzott fokhagymát, a sót, a borsot és egy kevés sós vizet, azután pedig adjuk hozzá a többi fűszert. Ha a ledarált hús száraz, darálhatunk hozzá egy kis szalonnát, hogy szaftosabb kolbászt kapjunk. Dolgozzuk össze a kezünkkel a kolbászhúst, hogy a fűszer jól átjárja. Hagyjuk a húst egy éjszakán keresztül hűtőben állni. Amikor elkészült a kolbászhús és a bél is elő van készítve elkezdhetjük a kolbászt betölteni.

Ez nagyon egyszerű művelet, a húsdarálóra felszereljük a kolbásztöltő alkatrészt, ráhúzzuk a bélt és kezdődhet a munka. A kolbászbetöltésénél arra kell vigyáznunk, hogy ne kerüljön a bélbe levegő és szép egyenletes módon töltsük, ne legyen se túl lágyra, se túl keményre töltve, mert akkor a sütésnél kidurran. Egy – egy hosszabb darab betöltése után tekerjünk egyet a kolbászon, olyan ez mintha egy görcsöt kötnénk rá, hogy ne menjen közé levegő. A házilag készített kolbászt fogyaszthatjuk sülve, főve ki hogyan szereti csak arra kell ügyelnünk, hogy a hőmérséklet, amelyen a kolbászt sütjük vagy főzzük, ne haladja meg a 80 fokot, mert akkor a kolbász kiszárad és nem lesz szaftos.

A legfinomabb, ha mellé egy jó házi kenyeret is készítünk, amióta felment a kenyér ára, csakis magam sütöm – a szódabikarbónás kenyér, dagasztás nélkül, napokig friss és isteni íze van! A receptért kattints ide!

Szerezd be az alapanyagokat a legjobb áron. Most Brutális akciókkal vár a PENNY, kattints ide a teljes kínálatért.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)