Most kell felkötni a gatyát, kiderült, hogy milyen tél elé nézünk..



Kijött az előrejelzés: ilyen időjárás várható idén ősszel és télen – Erre készüljön, ha attól tart, nem tudja majd fizetni a rezsiszámlát!

Mióta elszabadultak az energiaárak, és Európa attól retteg, nem lesz elég gáz a téli fagyok idejln, mindenkit az a kérdés foglalkoztat: milyen idő várható idén ősszel és télen, mennyire lesz hideg, mennyit kell majd fűteni? A válasz eddig váratott magára, most azonban a Severe Weather közzétette a mostani télre várható előrejelzését. Íme a részletek!

Hideg lesz-e, és ha igen, mennyire az idei ősz és tél? Az időjárás eddig is mindannyiunkat foglalkoztatott, ám most, hogy a rezsiárak elszabadulni látszanak, a rezsicsökkentés sem jár majd automatikusan a fogyasztásunk után, különösen fontos kérdés: mennyire lesz hideg az idei tél?

A Severe Weather elemzői elkészítették az idei őszre és a tél elejére vonatkozó előrejelzésüket, melyben pontos hőmérsékleteket ugyan nem közölnek – ez a nagy időtáv és a meteorológiai bizonytalanságok miatt nyilván lehetetlen is – de megpróbálnak választ adni arra, milyen tendenciák érvényesülnek majd az északi félteke időjárásában.

Arra jutottak:

Európában az átlagosnál melegebb hőmérséklet várható a kontinens nagy részén. Ősszel a kontinens nagy részén nagynyomású rendszer fog uralkodni – írták.

A szervezet honlapján közzétett térkép azt mutatja: Európában a szeptember-október-novemberi időszakban várhatóan akár egy fokkal is magasabb átlaghőmérséklet lesz a jellemző, mint egy átlagos évben.

Ami a csapadékmennyiséget illeti, a meteorológiai szervezet hozzáteszi:

Közép-, Nyugat- és Észak-Európa felett normál vagy nedvesebb időszakok várhatóak. Ugyanakkor Európa távoli délnyugati és délkeleti részén szárazabbak lesznek az időjárási viszonyok.

Ez – írják – összefoglalva azt jelenti, Európa déli részén tovább tarthat a szárazság, míg Skandináviában az átlagosnál valamennyivel több csapadék hullhat.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)