Az eredeti Utasellátó receptje - Lehet ezt még ma kapni valahol?Szalámis zsemle, Bambi, kakaó, na meg az a nagyon-nagyon édes celofánba csomagolt csokoládé- ezek azok a termékek, amiket az utazások előtt, után, na meg során is mindenki habzsolt, amiket annak idején mindenki nagyon jól ismert az Utasellátó Vállalatnak köszönhetően. Te is szeretted, és szeretnéd, ha az unokáid is tudnák miről beszélsz, amikor ezt az emlékfoltot meséled el nekik? Akkor nincs más hátra, minthogy beszerzel néhány fontos alapanyagot, majd a konyhába repíted magad szélsebesen és elkészíted nekik ezt a finomságot! Mutatjuk is hozzá a receptet! Az Utasellátó sikereiről és bukásáról olvass itt! 


Hozzávalók az Utasellátó csokirolóhoz


Az ostyához:


250 gramm liszt

125 gramm margarin

250 gramm cukor

2 db tojás

250 gramm meleg víz


A krémhez:


8 dl tejszín

300 gramm étcsokoládé (min.72%-os kakaó tartalmú)

8 evőkanál porcukor

20 dkg vaj


A bevonáshoz:


250 gramm tortabevonó


Az Utasellátó csokiroló elkészítése:


Első lépésként az ostyát megtöltő a krémet készítjük el! Ehhez pedig a tejszínt lábosba öntjük és a csokit beletördeljük. Tűzre téve felmelegítjük annyira, hogy a csoki felolvadjon, de vigyázz, ne forrald fel! Félretesszük hűlni, amíg az ostyát elkészítjük. Az ostyához a margarint felolvasztjuk, majd az olvasztott margarinhoz hozzáadjuk a cukrot és a meleg vizet, és ezt kikeverjük. Ha megvan, akkor hozzátesszük az egész tojásokat és azzal is kikeverjük. Jöhet a liszt is. Az egészből egy palacsinta szerű tésztát kell kapni. Ezt az ostyaütő felmelegítése után egyesével kisütjük. Fontos, hogy a tetejét ne csak rácsukjuk, hanem nyomjuk is le, hogy a tészta egyenletes legyen! Ha kisül egy ostya, azonnal kivesszük a sütőből és egy rúdra tekerjük még melegen! Ez nagyon fontos, ugyanis hamar keményedik, nincs idő lazsálni! A hatékonyság érdekében, amíg sül a következő ostya, addig a feltekert ostyát lehúzzuk a rúdról és tálcára rakjuk. Ha az ostyákkal megvagyunk, akkor folytassuk a krémet! A kihűlt tejszínes csokihoz hozzáadjuk a porcukrot és a vajat, és ezt krém állagra habosítjuk. Habzsákba töltve töltjük meg a krémmel az ostyákat. Már csak egy lépés van hátra: a tortabevonó! Felmelegítjük a tortabevonót, és egyszerűen belenyomjuk az ostyákat. Már csak egy kis hűtés, és lehet is az unokákat kínálni a retro finomsággal! 

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)