Van egy rossz hírünk azoknak, akik télen fával szeretnének fűteni! Hatalmas bírságot kaphatnak, ha ILYEN szabálysértést találnak:



Friss hír! Ön is fával fűt télen? Akkor van egy rossz hírünk! 

Nem tartja vissza az illegális szemétégetéstől az embereket az a tény sem, hogy akár több százezres bírsággal sújthatja őket a rendőrség. Továbbra is az emberek nagy része hulladékkal fűt.

A Levegő Munkacsoport úgy gondolja, hogy a rendőrségnek kellene fellépnie az illegális hulladékégetők ellen. Ugyanis vidéken bevett szokás, hogy a kályhákba mindenféle éghető dolgot eltüzelnek, legyen az műanyag vagy bármi más háztartási hulladék. Ez viszont nagy mértékben megemeli a szállópor koncentrációt a levegőben. Az elmúlt pár napban nem meglepő, hogy a szállópor koncentráció a egészségügyi határérték többszöröse volt.

Ez nem csak szociális kérdés, nagyon sokan tudatlanságból dobnak a tűzre háztartási hulladékot. Vannak olyan szegényebb megyék, ahol valóban nincs más amit a tűzre dobhatnának, hogy meleget teremtsenek a házban. Az illegális szemétégetésért súlyos bírságok járhatnak, ugyanis a hatóságok 75 és 300 ezer forint közötti büntetéseket szabhatnak ki, ha zárt térben teszik (pl: kályha), szabadtéren pedig 25 és 100 ezer forint között. A 2018-as fűtési szezon megkezdésével, az ellenőrzések is elindulnak az országban! Ha számodra is hasznos információkat tartalmazott a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)