Mihálffy Béla tanácsai: Figyeljünk oda, hogy a szomszéd se fogyasszon túl sok gázt!Mihálffy Béla intelmekkel fordult a magyar lakossághoz az energiaválság kapcsán. Elmondta, a magyar kormány megvédi a családokat, de ennek az a feltétele, hogy ne lépjék túl az átlagfogyasztást. A kormánypárti képviselő azt is kérte, hogy ne csak a saját fogyasztásunkat korlátozzuk, de ellenőrizzük azt is, hogy rokonaink, szomszédaink, közösségünk minden tagja kevesebb gázt, áramot és vizet használjon. Mihálffy szerint összefogással olyan sikeresen vészeljük majd át ezt a válságot, mint a koronavírus-járványt.

 

A képviselő tanácsaival kapcsolatban több kérdés is felmerült bennem:

- Akinek nincs pénze modern hőszigetelésre, nyílászáróra, korszerű fűtőrendszerre, az hány fokra fűtheti fel télen az otthonát?

- Át kell mennünk személyesen leolvasni a szomszédok gázóráját, vagy bediktálós rendszerben fog működni egymás ellenőrzése?

- Számíthat-e valamilyen jutalomra, aki lefüleli a túlfogyasztó unokatestvérét, és jelenti a hatóságoknak?

- Esetleg van jobb módszer a válság „sikeres” átvészelésére, mint az, ahogyan a 46 ezer magyar halálát és súlyos gazdasági károkat okozó járványt vészeltük át, vagy maradjunk az összefogásnál?

 

Nemes István


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)