100 Ft lesz egy darab tojás év végére? Mi folyik itt? Tényleg indokolt ez a hatalmas áremelés mindenhol?Négy éve vonult nyugdíjba politikusként Gőgös Zoltán, az MSZP egykori elnökhelyettese, korábbi agrárállamtitkár, amikor 2018-ban visszaadta frissen megszerzett parlamenti mandátumát. Azóta agrárszakemberként a magánszférában dolgozik, néhány hónapja mégis reaktiválta magát a pápai összellenzéki jelölt kampányában. A többi között morális döntésekről, a baloldal vidéki esélyeiről és az elszabaduló élelmiszer-inflációról beszélgettünk vele.


Milyen árakra kell felkészülnünk a következő hónapokban?


A legrosszabbra. A húsoknál minimum 30 százalékos drágulás előtt állunk. Ezt nem túl nagy merészség megjósolni, tekintettel arra, hogy két hónap alatt 60 százalékkal emelkedett a sertéshús felvásárlási ára, ennek legalább a fele megjelenik majd a fogyasztói árakban. Húsvétra még mindenki betartalékolt előre, de mostantól szükségszerűen jön az emelkedés. De

nem lepődnék meg azon sem, ha év végére 100 forint lenne a tojás.


Mi a legfőbb ok?

A sok tényező közül a takarmányárak elszabadulása a meghatározó. Jelenleg 140 ezer forint egy tonna kukorica, miközben pár hónappal ezelőtt 70 ezerbe került.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)