„Nagyon hiányzik” – nem tudja a család, miből fogja eltemetni a Balatonba veszett Dávidot



“Nagyon bíztam a Jóistenben, hogy életben hozza vissza a gyerekemet, nem így lett” – mondta az RTL Híradónak a Balatonba fulladt fiúk egyikének édesanyja. A 17 éves fiatal és barátja szombat este tűntek el a vízen, kedd reggel találták meg holttestüket a balatonaligai strand közelében.

Kedd délelőtt több tucat vitorlás sorakozott a balatonaligai kikötőben. A környéken szinte semmi mozgás nem volt, kora reggel lezárták. A hajók mellett, az egyik bódé körül több rendőrautó parkolt, a területet járőrök figyelték. A rendőrök mellett néha feltűnt egy fehér overálos helyszínelő is.

Reggel nyolc óra előtt nem sokkal érkezett bejelentés egy horgásztól, hogy holttestet talált a vízben a kikötő és a strand környékén. Perceken belül földön és vízen is rendőrök szállták meg a területet. Alig negyed óra múlva a másik fiú holttestét már ők találták meg.

Az egyik elhunyt fiú, a 17 éves Dávid édesanyja a Híradónak azt mondta: “nagyon bíztam a Jóistenben, hogy életben hozza vissza a gyerekemet, nem így”. Vaktai Beáta elmondása szerint megérezte, hogy előkerült a fia, majd reggel a másik eltűnt fiú családja hívta őket, hogy megtalálták a holttesteket.

“Éreztem, hogy a gyerekem megvan. Nem vagyok most sem észnél. Bele vagyok betegedve, fáradt vagyok, hogy így kell látnom a gyerekemet, hogy így kell eltennem őt. Nagyon hiányzik a házban. Nem tudunk bent lenni. Akármerre megyünk, szinte ott van, ott érezzük a gyereket” – fogalmazott.

A család képtelen feldolgozni a történteket.

Szerény anyagi körülmények között élnek, nyolc gyereket nevelnek egy kis parasztházban. A szombat délutáni baleset után hiába szerettek volna azonnal elutazni a Balatonhoz, nem volt rá pénzük.

Kedd délelőtt is csak az önkormányzat gyorssegélyéből tudott útnak indulni az apa. A fiú elvesztése a lelki teher mellett hatalmas anyagi terhet is jelent számukra, ugyanis egy ideje már kenyérkereső volt. A Balatonhoz is dolgozni ment.

Dávid családja azt mondta, kilátástalan helyzetbe került, egyelőre azt sem tudják, hogyan fogják eltemetni a fiukat. Az önkormányzat próbál segíteni. Beri Tamás, Tornanádaska polgármestere elmondta, a temetkezési vállalkozók azt mondták, hogy közel egymillió forintért szállítanák haza a holttestet.

A polgármester szerint a már odaadott gyorssegély mellé – a jogszabályok szerint – csak egy 30 ezer forintos temetkezési segélyt tudnak adni, ezért keresik a megoldást. “A jegyzőt behívattam és kérdeztem, hogy milyen segítséget lehet nekik nyújtani. Kiderült, hogy egy elkülönített számlára lehetne kérni részükre segítséget” – mondta Beri Tamás.

A családnak maga a polgármester és a falubeliek is felajánlottak már segítséget. Ahogy elkészül a letéti számla, bárki adakozhat.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)