Kész, itt a vége! Betiltják a benzines és dízel autókat is Magyarországon: itt a dátum!



Megszületett a döntés – Betiltják a benzines és dízel autókat

Az Európai Parlament tagjai szavaztak a Fit for 55 klímavédelmi csomagról, amelynek célja az EU károsanyag-kibocsátásának legalább 55%-os csökkentése 2030-ig.

Mivel az Európai Parlament megszavazta, 2035-től már csak elektromos autót lehet venni az Európai Unióban.

Az EU által kidolgozott klímavédelmi Fit for 55 akcióterv javaslatai között szerepelt, hogy 2035-től az EU-ban csak olyan új autót lehessen vásárolni, amely elektromos hajtású, tehát teljesen kivezetnék az autóiparból a belső égésű motorokat.A szerda esti szavazás vitákba torkollt, mivel egyes képviselők szerint a tiltásról szóló döntés hibás, mert a jövőben jóval környezetbarátabb, szintetikus üzemanyaggal is lehetne belső égésű motorokat hajtani.

Emellett szerintük a szintetikus üzemanyagok gyártása sem mennyiségben, sem árban nem tudja majd helyettesíteni a benzint, és a legyártott szintetikus hajtóanyagokra máshol, a szintén klímavédelmi reformok előtt álló légi közlekedésben van szükség.Ezek a hajtóanyagok ugyanis elengedhetetlenek a légi utasszállítással összefüggő szennyezés csökkentéséhez, ám jelenleg sem áll rendelkezésre megfelelő mennyiség az ilyen üzemanyagból a kerozin helyettesítésére.

Ugyan voltak olyan elemei a klímavédelmi csomagnak, amelyeket nem fogadtak el, de végül a belső égésű motorral szerelt autók betiltása viszont átment a szavazáson.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)