Brutális drágulás! Olyan mértékben drágulhatnak a fürdőbelépők, hogy lehet üresen fognak kongani a strandok



Kiugróan, húsz-huszonöt százalékkal drágul a strandolás országszerte, ami körülbelül ezer forint írja az RTL. Az önkormányzati cégek másfél évig nem emelhettek a koronavírus miatt. Most, hogy engedi a kormány, szinte mindenhol drágulás jön, aminek oka az energiaár-robbanás és a bérköltségek emelkedése.

Budapesten múlt szerdán emelték az árakat, belépők 8,7 , a bérletek 10-14 százalékkal drágultak a népszerű strandokon. A Paskál fürdőbe a hétvégi napokon több mint 10 ezer forintért mehet be egy 4 tagú család, ez 900 forinttal több, mint eddig. A történelmi fürdőkbe – amelyeket többnyire külföldiek látogatnak – 20 százalékkal magasabb áron lehet bejutni. A Gellértbe például már 7600 forint egyetlen felnőtt belépő, de ebben benne van szekrényhasználat is.

A magánvállalkozásoknak a járvány alatt nem volt tiltva az áremelés, nagy részük korábban megtette ezt. Egy mosonmagyaróvári fürdőben már márciusban 10 százalékkal drágultak a jegyek, de ez még nem elég a fürdő életben tartásához, még többet kell emelniük.

A Fürdőszövetség szerint nincs kivétel, ahol nem az elmúlt 10 napban emeltek, ott majd a következő napokban fognak. A várt 5-10 százalékos drágulás helyett jóval többel, 20-25 százalékkal kell számolni.

A nyíltvízi fürdők esetében visszafogottabb, de Balatonon júliusig átlagosan így is tíz-tizenöt százalékkal emelkedhet a strandbelépők ára tavalyhoz képest.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (897) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (15) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (99)