Ha látsz ilyen repedést a dinnye húsában, erről jobb ha tudsz!
Minden évszaknak megvan a maga jellegzetes gyümölcse, amelyet a természet kínál számunkra. A szezonális zöldség- és gyümölcsfogyasztás a legszükségesebb tápanyagokat szolgáltatja számunkra. Sajnos az iparosodás, a vegyszerek használatának növekedése és fogyasztás nagymértékű növekedése teret engedett az egészségünkre ártalmas élelmiszerek kifejlesztésének.

Ennek a görögdinnye is áldozatául esett, amelynek a nyári hónapokban nagyon nehéz lenne ellenállni. A legtöbb, amit megtehetünk, hogy körültekintően választunk beszerzési forrást. Ma már a zöldségesekhez is sok külföldi szállítmány fut be, viszont az út szélén, ház előtti kapualjban árult dinnye már sokkal bizalomgerjesztőbb és biztos, hogy magyar termelőtől való. Ha még kezeletlen is, megfogtuk az Isten lábát.

Ha repedt a dinnye, ne edd meg!

Ahhoz, hogy megtudd, jó-e a dinnye, amit vettél, meg kell, hogy nyisd. Ha egy vagy több repedést is találsz benne, akkor valószínűleg nem természetes gyümölccsel van dolgod és káros lehet az egészségedre.

A dinnyék növekedését egy vegyi anyaggal, a forklórfenuronnal is serkenthetik, amelyet már számos országból kitiltottak, viszont Kínában még mindig alkalmazhatják. Ezért fontos, hogy tudatosak légy és körültekintő.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)