Figyelmeztetést adtak ki a 60 év feletti állampolgároknak! Legyen nagyon óvatos, mert a nyugdíja 30%-a bánhatja minden hónapban!Kutyasétáltatás közben csapott le egy nyugdíjas férfira egy csaló. Megnyerő modorával, egy nyakatekert mesével állt elő, melyet az áldozat elhitt. Hogyan védhetik ki az idősek a szélhámosokat, hogyan védekezzenek ilyen esetekben? A témával a Kosár című műsor foglalkozott.

Dömötör István, a nyugdíjas férfi éppen kutyát sétáltatott, amikor odalépett hozzá egy fiatal idegen. Nem volt gyanús, nagyon kedves volt és igen meggyőző. A fiatalember néhány perc, semleges témákról folytatott beszélgetés után a tárgyra is tért.

Elmondta, hogy szeretne vásárolni egy mobiltelefont, és mindent kifizet, csak nincs lakcímkártyája Az idős embert meggyőzte, hogy vegyék meg a telefont az övével. A csaló rávette, hogy menjen el vele az egyik cég ügyfélszolgálatára, ahol a nyugdíjas férfi nevére vásárolnak egy telefont kétéves előfizetéssel.

A fiatalember miután megkapta a készüléket, felszívódott, és többet nem látták. Dömötör István csak napokkal később józanodott ki abból, hogy mi történt vele valójában: részletre vásárolt egy csúcsmodell telefont – egy vadidegen számára. Aláírt egy telefonnal kombinált két évre szóló előfizetést, melyet mindenképpen fizetnie kell, még ha nem is akarja. Ráküldtek egy behajtót is, és most már ott tart az ügy, hogy 400 ezer forintot követelnek tőle, sőt 60 ezer forintot már le is vontak a nyugdíjából.


Könnyű prédák


Egy megkérdezett kriminológus szerint az idősebb korosztály jobban ki van téve a csalóknak. A jelenlegi bűnügyi statisztika szerint az összes bűncselekmény áldozatainak körülbelül 13 százaléka időskorú. Nagyon gyakoriak a vagyon elleni bűncselekmények, hiszékenységgel való visszaélések, csalások és egyéb ilyen jellegű bűncselekmények – mondta el Barabás Tünde kriminológus.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)