A feledékenység annak a jele is lehet, hogy túl okos vagyValójában a feledékenység annak a jele, hogy az agyad jobban működik, mint gondolnád. Ezt a 2017-ben Neuron tudományos lapban publikált tanulmányok bizonyítják, írja a Today Line.

A feledékenység nem mindig kapcsolódik bizonyos betegségekhez, mint például a demenciához, vagy az Alzheimer-kórhoz. Inkább azt jelzi, hogy okos személy vagy.

A Torontói Egyetem kutatócsoportja és a SickKids Kórház úgy döntött, hogy ezt be is bizonyítja. Megpróbálták megtalálni a kapcsolatot a feledékenység, az egészség és az agyműködés között.

És igen, kiderült, agyunknak el kell felejtenie egyes információt, és kitisztítani a helyét, hogy új események és információkkal tölthessék azt meg. Az agy sok energiát fogyaszt, amikor új információkkal töltjük meg. Ez azt jelenti, hogy az agyunknak el kell felejtenie a felesleges információkat annak érdekében, hogy egyáltalán befogadhassa az újakat.

Ha elfelejtjük az egyszerű dolgokat, mint például, hol hagytuk a lakáskulcsunkat, vagy a találkozó időpontját, az nem komoly probléma. Bárkivel megtörténhet, és ez nem jelenti azt, hogy memóriavesztés állna fent nála.


Ami a károsodott memória kóros tüneteit illeti, azt azok a tények jelzik, mint például, ha:


• mindig elfelejted a mindennapi dolgokat;

• elfelejted a szüleid nevét vagy lakcímét;

• elfelejted a házszámodat;

• elfelejted, mit akartál mondani a beszélgetés közepén;

• elfelejted a korábbi beszélgetések fontos információit;

• és végül, ha nagyon idegennek érzed magad azokon a helyeken, amiket ismerned kellene.


Ezért hát az még nem a világvége, ha elfelejtesz valamit, ezért kár aggódnod. Az elménk gyakran túlterhelt, ami megnehezíti az egyszerű dolgokra való emlékezést. Ha azonban a fenti listából tapasztalsz magadon egy vagy több tünetet, keresd fel az orvosodat.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)