Cukorbetegek figyelem !közel 100 ezer forintos pénztámogatás járhat nektek 2022. Július elsejétől!



Még nagyon sok félinformáció kering a köztudatban a cukorbetegségekre járó adókedvezményekkel kapcsolatosan. Ebben a cikkben tüzetesen összefoglaljuk, hogy pontosan milyen cukorbetegségekre lehet igénybe venni az adókedvezményt, azt is megmondjuk, hogy mennyi jár és tájékoztatást kapsz arról, hogyan igényelheted a diabetes betegség után járó adókedvezményt,írja a palyazatfigyelo.org

Nem érdemes veszni hagyni ezt a pénzt, mert éves szinten jelentős összegről van szó! Félelmet keltő neve van ennek az adókedvezménynek a jogszabálynak, ugyanis úgy szerepel, mint : súlyos fogyatékosság adókedvezménye, az szja törvényben személyi kedvezmény néven találod meg. Megtalálhatóak a cukorbetegség (diabétesz) egyes fajtái is, a támogatott betegségek között.

A cukorbetegség után kinek jár adókedvezmény? Első lépésként az orvosi papírjaidban nézd meg, hogy az orvosod , melyik BNO-kód szerint állapította meg az orvosod cukorbetegségedet, utána pedig a listában nézz utána, hogy szerepel-e a listában a BNO-kódod. Ha megtaláltad, akkor igen, neked is jár az adókedvezmény a cukorbetegségedre, de amennyiben nincs a listban, akkor nem lehetsz jogosult adókedvezményre.

Érdemes átnézned a teljes betegség listát, lehet, hogy akár másodlagos szövődményként benne lehet valamelyik betegséged. A cukorbetegségek közül ezekre a BNO-kódokra jár az adókedvezmény:

12. Az endokrin és anyagcsere betegségek közül: I. típusú diabetes E10 Inzulin-dependens cukorbetegség E100 Inzulin-dependens cukorbetegség comával E101 Inzulin-dependens cukorbetegség ketoacidosissal E102 Inzulin-dependens cukorbetegség veseszövődményekkel E103 Inzulin-dependens cukorbetegség szemszövődményekkel E104 Inzulin-dependens cukorbetegség idegrendszeri szövődményekkel E105 Inzulin-dependens cukorbetegség perifériás keringési szövődményekkel E106 Inzulin-dependens cukorbetegség egyéb megnevezett szövődményekkel E107 Inzulin-dependens cukorbetegség többszörös szövődménnyel E108 Inzulin-dependens cukorbetegség k.m.n. szövődményekkel E109 Inzulin-dependens cukorbetegség szövődmények nélkül Szövődményekkel járó II. típusú diabetes E11 Nem-inzulin-dependens cukorbetegség E110 Nem-inzulin-dependens cukorbetegség comával E111 Nem-inzulin-dependens cukorbetegség ketoacidosissal E112 Nem-inzulin-dependens cukorbetegség veseszövődményekkel E113 Nem-inzulin-dependens cukorbetegség szemszövődményekkel E114 Nem-inzulin-dependens cukorbetegség idegrendszeri szövődményekkel

E115 Nem-inzulin-dependens cukorbetegség perifériás keringési szövődményekkel E116 Nem-inzulin-dependens cukorbetegség egyéb megnevezett szövődményekkel E117 Nem-inzulin-dependens cukorbetegség többszörös szövődménnyel.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)