A hirtelen növekvő áremelkedések egyik legnagyobb vesztese Mészáros Lőrinc. Úgy tűnik neki is össze kell rántani a gatya madzagot



A leggazdagabb magyarok vagyonáról ugyan nem vezet valós idejű listát a Forbes, sok gazdasági szereplő becsült vagyonának jelentős részét a tőzsdei érdekeltségeik értéke teszi ki, emiatt nyomon követhető a vagyonok egy részének pillanatnyi alakulása is. A lap megnézte, hogy az orosz-ukrán háború kirobbanása óta mennyit csökkent a leggazdagabbak tőzsdéről származó vagyona, és a következőképpen alakult a sorrend a zuhanás mértékének megfelelően:




Rahimkulov Ruszlán és Timur: 118,7 milliárd forint


Csányi Sándor: 24,6 milliárd forint


Mészáros Lőrinc: 21,6 milliárd forint


Jászai Gellért: 7,9 milliárd forint


Veres Tibor: 4 milliárd forint


Sinkó Ottó és Lakas Péter: 479 millió forint




Ugyan Csányi valamivel többet veszített a háború miatt a tőzsdén, mint Mészáros, azon a listán, amelyen az amerikai Forbes az egymilliárd dollárnál nagyobb vagyonnal rendelkező személyeket tartja számon, az OTP-vezér megelőzte Orbán Viktor barátját. 


Ennek oka, hogy a szingapúri kitettségek miatt Csányi vagyonának jelentős részét nem forintban, hanem euróban, dollárban és szingapúri dollárban számolják, Mészáros dollárra átszámított vagyona pedig szignifikánsabban megcsappant a történelmi mélypontra kerülő forint miatt.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)