8000 forintot is elkérnek egy rántotthúsért, 115 ezret egy menüért Rácz Jenő séf éttermében



Sok magyar családban a mai napig nem múlhat el hétvégi ebéd rántott hús nélkül. Ha valamilyen okból otthon erre mégsincs lehetőség, étteremben is rendelhetünk, a kérdés csak az, mennyibe fáj ez nekünk.

A Pénzcentrum összeállítása szerint a legkirívóbb árakkal nem is a fővárosban lehet találkozni, hanem egy borsodi kisvárosban, Encsen, ahol csaknem 8 ezer forintot kell kipengetni egy rántott borjúért házi sültburgonyával. Annyiban talán érthető is, hogy a hely a 2020-as év vidéki étterme díj nyertese, és az idén az országos toplistára is felkerült, emiatt a kulináris turizmus úticéljává nőtte ki magát.

Amennyiben teljes menüben gondolkodunk, akkor viszont már alighanem egy budapesti étterem viszi el a pálmát.

Rácz Jenő séf és Gerendai Károly közös vállalkozása gasztroszínháznak nevezi vacsoráját, amely 11 fogásával kicsivel több mint 50 ezer forintot kóstál. A konyhalátogatást, borpárosítást és egyedi ajándékot is magába foglaló Menü Extrában pedig potom 115 ezer forintért lehet részünk.


A kiemelt fotó illusztráció.

Forrás:Index.hu

Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (897) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (15) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (99)