Figyelem! Hatósági figyelmeztetés! Életveszélyes ez a tea, bele lehet halni a fogyasztásába!A NÉBIH az EU tagállamok gyorsriasztási rendszerén (RASFF) kapta a hírt, miszerint egészségre ártalmas, nem engedélyezett összetevőt is tartalmazó fogyasztó tea és kapszula rendelhető az interneten elérhető online boltokban és a Facebook-on is.

A holland élelmiszerbiztonsági hivatal által közölt információk alapján olyan bolgár eredetű, gyógynövény tartalmú, fogyasztó hatású étrend kiegészítőt hoztak forgalomba az interneten, amely nem engedélyezett összetevőt, valószínűleg szibutramint tartalmaz. 

A termékek megnevezése: EMTEA, NIVA detox és Irem natural fogyasztó tea illetve kapszula 

A szibutramin az Európai Unióban betiltott gyógyszer hatóanyag, az „egészséges” emberek 10-30%-ában szédülést, álmatlanságot, szájszárazságot, magas pulzusszámot, magas vérnyomást, hányingert, szédülést és különböző szívproblémákat okozhat már 10 -30 mg/nap fogyasztás esetén.  

Az előzetes vizsgálat szerint az étrend kiegészítőből ajánlott napi adag 15,5 mg szibutramint tartalmaz.

A termékekről készült képek:

A hír alapján lehetségesnek tartják, hogy egy fiatal nő a fogyókúrás tea fogyasztása miatt hunyt el. A NÉBIH felhívja a figyelmet, hogy a képen látható termékek ártalmasak lehetnek, ezért ne rendeljék, ne fogyasszák azokat!

Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)