Ezzel az gyszerű módszerrel akár két hétig frissen tarthatod az epretBosszant, hogy a méregdrágán vásárolt eper egy nap alatt levet ereszt, majd megromlik? Bombabiztos módszerünkkel garantáltan frissen tarthatod akár hetekig is!

Mindenki megtapasztalta már, hogy hiába teszi a friss gyümölcsöt a hűtőbe, akkor is 1-2 napig marad élvezetes az íze, külleme. Azt is tudjuk, hogy ha vízzel leöblítjük őket, akkor sokkal sérülékenyebbek lesznek, és még hamarabb romlásnak indulnak, mint egyébként. Hogy lehet ezt elkerülni? A megoldás: áztasd ecetes vízbe. Ez első hallásra kicsit ijesztőnek tűnik. De nem az! A gyümölcs nem lesz ecet-ízű.

A módszer lényege: a bogyós gyümölcsöket némi vizes átöblítés után kb. 15 percre annyi vízben hagyjuk állni, amennyi épp ellepi őket. Ebbe a vízbe tegyünk 1-2 evőkanálnyi ecetet. Negyedóra elteltével a gyümölcsökről öntsük le az ecetes áztatóvizet, és folyóvízzel kicsit öblítsük még át őket.

Tegyük papírtörlőre vagy konyhakendőre, hogy megszáradjanak. Ezután mehetnek a hűtőbe, ahol 10-12 napig is kibírják, mindenféle erjedés, penészedés nélkül. Érdemes nagyobb tárolóba rakni őket, hogy némiképp szellősen legyenek, így biztosabb, tartósabb a hatás.

Mi a titka?

Az ecet fertőtlenít, és megelőzi az erjedést, penészesedést. És nem kell aggódni: az ecet íze biztos, hogy nem marad meg a gyümölcsökben.

Ez a módszer mindenfajta bogyós gyümölcs esetén biztonsággal alkalmazható!

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék