Ezzel az gyszerű módszerrel akár két hétig frissen tarthatod az epret



Bosszant, hogy a méregdrágán vásárolt eper egy nap alatt levet ereszt, majd megromlik? Bombabiztos módszerünkkel garantáltan frissen tarthatod akár hetekig is!

Mindenki megtapasztalta már, hogy hiába teszi a friss gyümölcsöt a hűtőbe, akkor is 1-2 napig marad élvezetes az íze, külleme. Azt is tudjuk, hogy ha vízzel leöblítjük őket, akkor sokkal sérülékenyebbek lesznek, és még hamarabb romlásnak indulnak, mint egyébként. Hogy lehet ezt elkerülni? A megoldás: áztasd ecetes vízbe. Ez első hallásra kicsit ijesztőnek tűnik. De nem az! A gyümölcs nem lesz ecet-ízű.

A módszer lényege: a bogyós gyümölcsöket némi vizes átöblítés után kb. 15 percre annyi vízben hagyjuk állni, amennyi épp ellepi őket. Ebbe a vízbe tegyünk 1-2 evőkanálnyi ecetet. Negyedóra elteltével a gyümölcsökről öntsük le az ecetes áztatóvizet, és folyóvízzel kicsit öblítsük még át őket.

Tegyük papírtörlőre vagy konyhakendőre, hogy megszáradjanak. Ezután mehetnek a hűtőbe, ahol 10-12 napig is kibírják, mindenféle erjedés, penészedés nélkül. Érdemes nagyobb tárolóba rakni őket, hogy némiképp szellősen legyenek, így biztosabb, tartósabb a hatás.

Mi a titka?

Az ecet fertőtlenít, és megelőzi az erjedést, penészesedést. És nem kell aggódni: az ecet íze biztos, hogy nem marad meg a gyümölcsökben.

Ez a módszer mindenfajta bogyós gyümölcs esetén biztonsággal alkalmazható!

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (897) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (15) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (99)