Brutális forróság jön az idei első hőhullámmal. Mutatjuk, hány fok lesz és mire kell számítanunk



Jövő héten erős felmelegedés jön, péntek-szombat környékén többfelé a 35 fokot is elérhetik a maximumok.

Hűvös idővel búcsúzik május, egyben a meteorológiai tavasz utolsó hétvégéje, ám jövő héten fordulat következik időjárásunkban. 

Délnyugat felől egyre melegebb légtömegek érkeznek, csütörtöktől kánikula jön.

A hét első napjaiban elszórtan még előfordulhatnak záporok, helyenként zivatarok, de ismét egyre többfelé meghaladjuk a 25 fokot. A hét közepén délnyugat felől egyre szárazabb, afrikai eredetű levegő érkezik, így a záporok, zivatarok megszűnnek, a hőmérséklet tovább emelkedik.

Péntek-szombat környékén csúcsosodhat ki a hőhullám

Csütörtökön már többfelé meghaladjuk a 30 fokot,  pénteken és szombaton idén először 35 fok is lehet.

Várhatóan hőségriadó elrendelésére is sor kerül, hiszen az éjszakák enyhülésével és a nappali felmelegedés erősödésével a napi középhőmérséklet tartósan 25, helyenként 27 fok fölött alakul majd.

A megfelelő folyadék-utánpótlás mellett az UV-sugárzásra is figyeljünk, 10 és 16 óra között szinte az egész országban nagyon erős lesz, ezért könnyedén leéghetünk. Magas faktorszámú fényvédő krémek, szalmakalap használata, de leginkább a közvetlen napfény kerülése segíthet a leégés elleni védekezésben.




Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)