Zelenszkij megint a MAGYARORSZÁGOT a magyar kormányt bírálta: „Európa nem hallgathatja tovább Budapest kifogásait”Zelenszkij megint a magyar kormányt bírálta: „Európa nem hallgathatja tovább Budapest kifogásait”

„Nem lehetnek orosz csápok Európában, amelyek belülről feszítik az Uniót, és még most is segíteni próbálják Oroszországot, hogy a lehető legtöbb pénzt keresse. Mindenki pontosan tudja, az EU-ban ki áll szemben az emberiességgel és a józan ésszel, ki az, aki semmit sem tesz Ukrajna békéjéért.”

Volodimir Zelenszkij kedden a dán parlamentben szólalt fel videókapcsolaton keresztül és felszólalásában ismét szóba került Magyarország, mi több, az ukrán elnök igen keményen bírálta hazánk kormányát.

„Az átlagember számára elképzelhetetlen a gonoszságnak az a foka, amit országunk fejére hoztak. Ezért kérem, hogy képviseljék a szolidaritás ügyét az Európai Unióban a szabadság és az emberiesség védelme érdekében” – kezdte beszédét Zelenszkij a 444 szerint. Az ukrán elnök ezután erőteljesebb hangnemre váltott.

Nem lehetnek orosz csápok Európában, amelyek belülről feszítik az uniót, és még most is segíteni próbálják Oroszországot, hogy a lehető legtöbb pénzt keresse. Mindenki pontosan tudja, az EU-ban ki áll szemben az emberiességgel és a józan ésszel, ki az, aki semmit sem tesz Ukrajna békéjéért. Ennek véget kell vetni, Európa pedig nem hallgathatja tovább Budapest kifogásait.

Zelenszkij Telegram-csatornáján azt írta: ki kell terjeszteni a szankciókat, le kell mondani az orosz olajról, nem szabad kereskedni Oroszországgal, illetve el kell zárni a kikötőket az orosz hajók elől.

Az ukrán elnök már nem először emeli fel a hangját Magyarország ellen. A napokban egy videóüzenetben bírálta nyilvánosan Orbán Viktor orosz–ukrán háborúval kapcsolatos politikáját, amiért a magyar miniszterelnök nem hajlandó beavatkozni a harcokba. A magyar kormányfő reagált is az ukrán elnök kijelentésére: azt mondta, Zelenszkij beszéde azért lehetett ilyen hatásos, mert egy hivatásos színészről beszélünk, aki pontosan tudja, hogyan kell bánni a kamerával.

Szijjártó Péter kedden délelőtt a Facebook-oldalán egy videós bejelentkezésében pedig azt állította, Márki-Zay Péter már meg is állapodott az ukránokkal, és az ellenzék választási győzelme esetén azonnal elzárják az orosz gázt, Magyarország pedig belép a háborúba. Márki-Zay azonban valójában nem üzent ilyesmit senkinek, és március 28-án a Twitter-oldalán mindössze abbéli reményét fejezte ki, hogy hamarosan Budapesten is találkozhat Zelenszkijjel, illetve, hogy a két ország a jövőben békésen együtt tud majd létezni. Szijjártó Péternek a kirohanása után az ukrán külügy is nagyon keményen beszólt: azt mondták „erkölcstelen az ukránok megpróbáltatásain spekulálni”.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)