Putyin közölte a szörnyű valóságot, majd figyelmeztette egész Európát



Európának nincs más választása, továbbra is használniuk kell az orosz energiát – állítja Vlagyimir Putyin, aki egyben “rendkívül fájdalmas” gazdasági következményekre figyelmeztetett, ha a kontinens megpróbálja helyettesíteni az olaj- és gázellátást.

„EGYSZERŰEN NEM LÉTEZIK OLYAN HELYETTESÍTŐ, AMI MEGFELELNE EURÓPÁNAK”

– idézte az orosz elnököt a BBC.

Putyin hozzátette, hogy ha például Európa az Egyesült Államokból akarja megoldani az energia pótlását, az sokkal drágább lesz majd a fogyasztóknak.

Alekszandr Novak orosz miniszterelnök-helyettes nemrég úgy fogalmazott, hogy Európa valószínűleg még 5-10 évig nem talál majd “ésszerű alternatívát” az Oroszországból származó olaj- és gázszállításokra, és az európai ipar sorsa a kontinens politikusainak racionalitásától függ.

A VOLT ENERGIAÜGYI MINISZTER ELMONDTA, HOGY OROSZORSZÁG AZ EURÓPAI UNIÓBA SZÁLLÍTOTT OLAJ MINTEGY 30 SZÁZALÉKÁT, MÍG A GÁZ 40 SZÁZALÉKÁT ADJA. NOVAK SZERINT EURÓPA EGYEBEK KÖZÖTT AZZAL REMÉLI KIVÁLTANI AZ OROSZ ENERGIAHORDOZÓKAT, HOGY DIVERZIFIKÁLJA A FORRÁSOKAT, FELGYORSÍTJA A MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁSOKRA VALÓ ÁTÁLLÁST, A FŰTÉSI RENDSZEREKBEN PEDIG MÁS TÜZELŐANYAGOKKAL HELYETTESÍTI A GÁZT. AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG ÚGY VÉLI, HOGY ÍGY MÁR AZ ÉV VÉGÉIG KÉTHARMADÁVAL CSÖKKENHET AZ OROSZ GÁZ IRÁNTI KERESLET.

A miniszterelnök-helyettes elmondása szerint az OPEC-országok már belátták, hogy nem tudják helyettesíteni az orosz kőolajat, de kitért arra is, hogy márciusban visszaesett a szélerőművek energiatermelése, és egyelőre korai a megújulókat stabil forrásnak nevezni.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)