Nem kevés nyugdíjemelés jöhet 2022-ben - már az időpontját is megmondták, ekkora összegre lehet számítani



Pénzügyminisztériumban már egyeztetnek róla.

Ha az ukrajnai konfliktus miatt a vártnál jobban megemelkedik az infláció, akkor akár már év közben, júniusban nyugdíjemelésre számíthatnak a nyugdíjasok – írja a Magyar Nemzet.

Tállai András, a pénzügyminiszter helyettese azt is elmondta, a szaktárca folyamatosan elemzi az infláció alakulását, ez dönti el ugyanis végső soron, hogy kelleni fog-e évközbeni nyugdíjemelés.

A miniszterhelyettes mindehhez némi magyarázatot fűzött. A kormány korábban arra tett ígéretet, hogy garantálja az idősek ellátásának értékállóságát. Ezt szem előtt tartva minden év elején az infláció tervezett mértékével növelik a nyugdíjakat. Az idei esztendő kivételt volt, januárban nagyobb arányú, öt százalékos emelés lépett életbe.

– A mostani világpiaci viszonyok alakulása nyomán ugyanakkor könnyen elképzelhető, hogy a pénzromlás üteme nyárra ennél nagyobb lesz

– mondta az államtitkár. Hozzátette: a nyugdíjtörvény arra kötelezi a kormányt, hogy ha az infláció az év végén magasabb az előzetesen tervezettnél, novemberben folyósítson az érintetteknek januárra visszamenőleges kiegészítő emelést.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)