Vlagyimir Putyin orosz elnök győzelmet hirdet!



Vlagyimir Putyin orosz elnök a Donyec-medencei szeparatista régiókra fogja koncentrálni az orosz erők támadásait Ukrajnában annak érdekében, hogy május 9-én, a náci Németország második világháborús kapitulálásának évfordulóján győzelmet hirdethessen az Ukrajna elleni háborúban - jelentette ki pénteken Emmanuel Macron francia államfő.

Oroszország számára május 9. nemzeti ünnep, fontos katonai esemény, és szinte biztos, hogy Putyin elnök számára május 9-nek a győzelem napjának kell lennie - vélte a francia elnök az RTL kereskedelmi rádiónak adott interjúban.

A Donyec-medencére fogják az erőiket koncentrálni, a következő hetekben nagyon nehéz jeleneteket fogunk megélni Ukrajna keleti részén

- hangsúlyozta Emmanuel Macron.

EMLÉKEZETT ARRA, HOGY FRANCIAORSZÁG GÖRÖGORSZÁGGAL ÉS TÖRÖKORSZÁGGAL EGYÜTT MEGPRÓBÁLT HUMANITÁRIUS MŰVELETEKET SZERVEZNI A BLOKÁD ALATT LÉVŐ DÉL-UKRAJNAI MARIUPOL VÁROSÁBAN, DE "A TELJES OROSZ ELUTASÍTÁS" MIATT AZ "NAGYON NEHÉZNEK BIZONYUL".

Az Európai Unió által csütörtökön Oroszország ellen elfogadott újabb szankciókat illetően Macron azzal vádolta meg a vasárnapi elnökválasztás első fordulójában a legfőbb kihívójának számító Marine Le Pent, hogy továbbra is kétértelműen viselkedik Moszkvával szemben, miután nem támogatja a büntetőintézkedéseket.   

Tudomásul vettem, hogy a Nemzeti Front (a Nemzeti Tömörülés korábbi neve) az Európai Parlamentben bűnös módon nem jelenik meg, amikor Oroszország szankcionálásáról van szó, ami jól mutatja, hogy egyesek a háború ellenére még mindig kétértelműen cselekednek ezzel az országgal

- mondta a francia elnök.    

Az oktatási tárca eközben azt közölte, hogy jelenleg több mint 9600 ukrán menekült gyereket iskoláztak be Franciaországban, többségüket a déli Nizzában és a Párizshoz közeli Versailles-ban.    

AZ UKRAJNAI HELYZETTEL FOGLALKOZÓ VÁLSÁGBIZOTTSÁG HIVATALOS ADATAI SZERINT ÖSSZESEN 9637 UKRAJNÁBÓL ÉRKEZETT KISKORÚ JÁR ÁLTALÁNOS VAGY KÖZÉPISKOLÁBA FRANCIAORSZÁGBAN.

A bizottságot az oktatási tárca február végén hozta létre az ukrán menekültgyerekek befogadásának és beiskolázásának megszervezésére.  

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (897) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (15) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (99)