Vlagyimir Putyin orosz elnök győzelmet hirdet!Vlagyimir Putyin orosz elnök a Donyec-medencei szeparatista régiókra fogja koncentrálni az orosz erők támadásait Ukrajnában annak érdekében, hogy május 9-én, a náci Németország második világháborús kapitulálásának évfordulóján győzelmet hirdethessen az Ukrajna elleni háborúban - jelentette ki pénteken Emmanuel Macron francia államfő.

Oroszország számára május 9. nemzeti ünnep, fontos katonai esemény, és szinte biztos, hogy Putyin elnök számára május 9-nek a győzelem napjának kell lennie - vélte a francia elnök az RTL kereskedelmi rádiónak adott interjúban.

A Donyec-medencére fogják az erőiket koncentrálni, a következő hetekben nagyon nehéz jeleneteket fogunk megélni Ukrajna keleti részén

- hangsúlyozta Emmanuel Macron.

EMLÉKEZETT ARRA, HOGY FRANCIAORSZÁG GÖRÖGORSZÁGGAL ÉS TÖRÖKORSZÁGGAL EGYÜTT MEGPRÓBÁLT HUMANITÁRIUS MŰVELETEKET SZERVEZNI A BLOKÁD ALATT LÉVŐ DÉL-UKRAJNAI MARIUPOL VÁROSÁBAN, DE "A TELJES OROSZ ELUTASÍTÁS" MIATT AZ "NAGYON NEHÉZNEK BIZONYUL".

Az Európai Unió által csütörtökön Oroszország ellen elfogadott újabb szankciókat illetően Macron azzal vádolta meg a vasárnapi elnökválasztás első fordulójában a legfőbb kihívójának számító Marine Le Pent, hogy továbbra is kétértelműen viselkedik Moszkvával szemben, miután nem támogatja a büntetőintézkedéseket.   

Tudomásul vettem, hogy a Nemzeti Front (a Nemzeti Tömörülés korábbi neve) az Európai Parlamentben bűnös módon nem jelenik meg, amikor Oroszország szankcionálásáról van szó, ami jól mutatja, hogy egyesek a háború ellenére még mindig kétértelműen cselekednek ezzel az országgal

- mondta a francia elnök.    

Az oktatási tárca eközben azt közölte, hogy jelenleg több mint 9600 ukrán menekült gyereket iskoláztak be Franciaországban, többségüket a déli Nizzában és a Párizshoz közeli Versailles-ban.    

AZ UKRAJNAI HELYZETTEL FOGLALKOZÓ VÁLSÁGBIZOTTSÁG HIVATALOS ADATAI SZERINT ÖSSZESEN 9637 UKRAJNÁBÓL ÉRKEZETT KISKORÚ JÁR ÁLTALÁNOS VAGY KÖZÉPISKOLÁBA FRANCIAORSZÁGBAN.

A bizottságot az oktatási tárca február végén hozta létre az ukrán menekültgyerekek befogadásának és beiskolázásának megszervezésére.  

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék