Nehéz idők jönnek? Ekkor érnek véget a kormány könnyítő intézkedései – Mutatjuk, mit is jelent mindez



Milyen megszigorítások várhatóak az államháztartásban a következő hónapokban, és mit kezd a felpörgő inflációval hosszú távon a kormány? A megszorítások ugyan még előttünk vannak, mégis vélhetően megérkeznek hozzánk a közeljövőben, mutatjuk, hogy mire számíthatunk.

Május elsejével véget ér az élelmiszerárstop. Orbán Viktor miniszterelnök egy Facebook videóban jelentette be még januárban, hogy az alapvető élelmiszerek árát a tavaly október 15-i árszínvonalon maximalizálja. Az intézkedés februárban életbe is lépett, ahogy arra az összes kiskereskedelmi üzletben kirakott plakát is felhívja a figyelmünket. A május elsejével véget érő élelmiszerárstop az alapvető élelmiszerek árán is jól érezhető lesz. Különösen érezhető lesz majd ez az étolaj árán.

A benzinárstopnak május 15-én lesz vége. A Gulyás Gergely által bejelentett árstop 480 forintban maximalizálja az üzemanyagárakat. Az intézkedés eredetileg februárban véget ért volna, de az orosz-ukrán háború kitörése miatt módosított a kormány és a három hónapos periódust újabb három hónappal tolták ki, így az ársapka jelen ismeretek szerint május 15-ig lesz érvényben. Ha nem lép közbe a kormány, várhatóan az üzemanyagárak is növekedésnek indulnak.

A kamatstop június 30-ig tart. December végén jelentette be Orbán Viktor, hogy a kamatok mértékét is maximalizálják a lakossági jelzáloghitelek esetében, méghozzá október végi kamatszinten. Ezt valószínűleg a hitelmoratórium végével megnövekedő törlesztők miatt lépték meg. A lakossági kamatstopnak köszönhetően nagyjából 500 ezer család mentesült a szárnyaló referenciakamatláb, a BUBOR rohamos emelkedése miatt növekvő törlesztőktől – írja a Forbes.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)