Itt a vége – Aláírta a döntést Putyin



Vlagyimir Putyin aláírta a rendeletet, amelyben rögzítik, hogy ezentúl csakis rubelben fizethet az orosz kőolajért és gázért minden olyan ország, amelyik rajta van Oroszország “fekete listáján” – írta meg a The Guardian.

Az oroszok még korábban jelentették be, hogy a “barátságtalan” országoknak ezentúl orosz valutában kell fizetniük az energiahordozókért.

Ez a rendelet a világ számos országát sújtja, köztük az Egyesült Államokat, Kanadát, az Egyesült Királyságot, valamint az Európai Unió valamennyi tagországát – így Magyarországot is.

„AZ ILYEN ORSZÁGOKBÓL VALÓ PARTNEREINKNEK VILÁGOS ÉS ÁTLÁTHATÓ RENDSZERT KÍNÁLUNK: AZ OROSZ FÖLDGÁZ MEGVÁSÁRLÁSÁHOZ RUBELSZÁMLÁT KELL NYITNIUK OROSZ BANKOKBAN, ÉS HOLNAPTÓL, FOLYÓ ÉV ÁPRILIS 1-JÉTŐL KEZDVE EZEKRŐL A SZÁMLÁKRÓL KELL MAJD FIZETNI A GÁZSZÁLLÍTÁSOKÉRT. NEKÜNK SENKI NEM AD EL SEMMIT INGYEN, ÉS MI SEM FOGUNK JÓTÉKONYKODNI.

VAGYIS A HATÁLYOS SZERZŐDÉSEK LE LESZNEK ÁLLÍTVA. (…) MI IS TÖRTÉNIK ÉS TÖRTÉNT VOLTAKÉPPEN? AZ EURÓPAI FOGYASZTÓKAT ELLÁTTUK ERŐFORRÁSAINKKAL, A JELEN ESETBEN A GÁZZAL. MEGKAPTÁK, FIZETTEK NEKÜNK EURÓBAN, AMELYET AZTÁN ŐK MAGUK BEFAGYASZTOTTAK. EZZEL KAPCSOLATBAN MINDEN OKUNK MEGVAN AZT HINNI, HOGY A GÁZ EGY RÉSZÉT GYAKORLATILAG INGYEN SZÁLLÍTOTTUK EURÓPÁBA. TERMÉSZETESEN EZ ÍGY NEM MEHET TOVÁBB”

– nyilatkozta Vlagyimir Putyin, miután aláírta a rendeletet.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)