Itt a térkép: amelyik fogad elromlott, a hozzá tartozó szerveddel van baj!



Az alternatív gyógyászat tanai szerint bizonyos testrészek megbetegedéseit nem feltétlenül hibás működésük okozza, a panaszok kiváltó oka gyakran…

Az alternatív gyógyászat tanai szerint bizonyos testrészek megbetegedéseit nem feltétlenül hibás működésük okozza, a panaszok kiváltó oka gyakran máshol keresendő. Így a fogak gyulladása, elhalt idegei vagy a rajtuk lévő idegen test is kiválthat betegséget a szervezet távoli részén.

A hagyományos medicina is felismerte, hogy például a szájüregben lévő baktériumok elősegíthetik cukorbetegség vagy szívinfarktus kialakulását, tehát a fogak egészsége direkt hatást gyakorol az egész szervezet működésére.: A bölcsességfogak (18, 28, 38, 48) problémái, például ha nem tudják áttörni a fogínyt, vagy rossz irányba nőnek, a szív megbetegedéseire utalhatnak. Fordított esetben a bölcsességfogak szívritmuszavart vagy magas vérnyomást is okozhatnak.

Szív: A bölcsességfogak (18, 28, 38, 48) problémái, például ha nem tudják áttörni a fogínyt, vagy rossz irányba nőnek, a szív megbetegedéseire utalhatnak. Fordított esetben a bölcsességfogak szívritmuszavart vagy magas vérnyomást is okozhatnak

Gyomor: Néha valami annyira megfekszi a gyomrunkat, hogy akár lelki betegek is lehetünk tőle. Nagyon kivételes esetben ez akár a rágófogak (17, 16, 26, 27, 36, 37, 46, 47) megbetegedéséhez is vezethet. Ha ezek a fogak megbetegednek, zavarhatnak fontos energetikai áramlásokat is, amelyek hatást gyakorolhatnak szociális kapcsolatainkra is.

Orr/melléküregek: Újra és újra visszatérő gyulladás hátterében az alsó állkapocsban lévő 35/34-ös, 44/45-ös számú fogak vagy a felső 17/16, 26/27-es számú fogainak problémái is állhatnak. Főleg, ha amalgámmal tömték őket, amelynek eltávolítása után a probléma is megoldódhat.

Tüdő: A 15/14-es, 24/25-ös az alsó állkapocsban 36/37-es, 46/47-es) fogak miatt állandó rekedtségtől, köhögéstől szenvedhetünk. Ha az orvos nem talál más (például allergiás jellegű) problémát, gondoljunk erre a lehetőségre is.

Fül: A bölcsességfogak összeköttetésben állnak a fülünkkel. Viszsza-visszatérő erős fülfájás, fülzúgás is visszavezethető rájuk. Ezenkívül a 36-os fogat támadja meg általában elsőként a szuvasodás. Az antibiotikumos kezelést igénylő betegségek növelik a szuvasodás rizikóját.

Hólyag/vesék: Azok a körülmények, amelyek veseproblémát okoznak, megtámadhatják a rágófogakat is (a felső állkapocsban 12/11, 21/22, az alsó állkapocsban 32/31, 41/42). Rosszul behelyezett tömések, halott vagy csiszolt fogak okoznak elsősorban ilyen panaszkombinációt.

Nemi szervek: Nem meglepő, hogy az első fogak függnek össze a szexualitással és a hormonháztartással. Rögtön szembetűnnek, és eldöntik, hogy valaki tetszik nekünk, vagy sem. Rossz frontális fogak következménye lehet impotencia és terméketlenség is.

Máj: Ha valaki annyira rosszkedvű, hogy csak epés megjegyzéseket tesz, érdemes elgondolkodni azon, hogy megéri-e. A máj és az epe betegségei ugyanis ideggyulladást okozhatnak a szemfogakban (13, 23, 33, 43).

Hasnyálmirigy: A hasnyálmirigy betegségeit gyakran csak előrehaladott stádiumban fedezik fel. Ezért tanácsos a 17, 16-os (felső állkapocs) vagy a 44/45-ös fogak problémái esetén megvizsgáltatni a véreredményeinket.

Belek: Az olyan emésztési problémák, mint a hasmenés, a székrekedés vagy a felfúvódás okai után kutatva se feledkezzünk meg a fogorvosnál tett látogatásról. Ilyen problémák hátterében ugyanis fogproblémák is állhatnak: a 15/14, 24/25 (felső állkapocs) vagy a 37/36, 46/47 (alsó állkapocs) fogakat nézessük meg a szakemberrel.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)