Ez nem puszta fenyegetés! Észak-Korea atomcsapást helyezett kilátásbaA kommunista ország Dél-Korea ellen vetne be atomfegyvert, amennyiben az támadást indít ellene.

Észak-Korea atomcsapással fenyegette meg Dél-Koreát, ha az megtámadná.

Ez nem puszta fenyegetés – jelentette ki az Észak-Koreát irányító kommunista Koreai Munkapártban magas tisztséget betöltő Kim Jodzsong, Kim Dzsongun észak-koreai vezető húga kedden.

Kim Jodzsong, akit a KCNA állami hírügynökség idézett, hangsúlyozta, hogy ez lenne Phenjan válasza Dél-Korea esetleges katonai akciójára. Mint mondta, Szöul elkerülheti ezt a sorsot, ha feladja egy atomfegyverekkel rendelkező állam elleni megelőző csapással kapcsolatos ábrándozásait.

Szo Vuk dél-koreai védelmi miniszter pénteken arról beszélt, hogy országa különböző, jelentősen megnövelt hatótávolságú és erejű rakétatípusokkal rendelkezik, amelyek képesek nagy pontossággal, gyorsan eltalálni bármely célpontot Észak-Koreában.

A tárcavezető hozzátette: a minisztérium minden segítséget megad a hadseregnek, hogy elsöprő választ tudjon adni Phenjan rakétafenyegetésére. A miniszter beszédében ellenségnek nevezte Észak-Koreát.

Kim Jodzsong nagyon nagy hibának nevezte a dél-koreai miniszter nyilatkozatát. Mindemellett hangsúlyozta, hogy Phenjan elutasítja a háborút, amely rommá változtatná a Koreai-félszigetet, és nem tartja fő ellenségének Dél-Koreát. Amennyiben Dél-Korea valamely okból mégis a Szo Vuk által hirdetett katonai megelőző csapás útját választaná, mindez megváltozhat és Dél-Korea válhat célponttá – tette hozzá.

Észak-Korea az idén már több alkalommal tesztelt nagy hatótávolságú ballisztikus rakétákat. Washington és Szöul is attól tart, hogy a megrekedt nukleáris leszerelési tárgyalások közepette a kommunista állam ismét elkezdheti atomfegyverek tesztelését, amellyel 2017-ben felhagyott.

Meghamisíthatta a múlt heti rakétakísérlet felvételeit Észak-Korea

A március 24-i rakétakísérletet ugyanazzal az interkontinentális ballisztikus rakétával (ICBM) hajthatták végre, amelyet Phenjan 2017-ben lőtt ki.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)