Ez nem puszta fenyegetés! Észak-Korea atomcsapást helyezett kilátásbaA kommunista ország Dél-Korea ellen vetne be atomfegyvert, amennyiben az támadást indít ellene.

Észak-Korea atomcsapással fenyegette meg Dél-Koreát, ha az megtámadná.

Ez nem puszta fenyegetés – jelentette ki az Észak-Koreát irányító kommunista Koreai Munkapártban magas tisztséget betöltő Kim Jodzsong, Kim Dzsongun észak-koreai vezető húga kedden.

Kim Jodzsong, akit a KCNA állami hírügynökség idézett, hangsúlyozta, hogy ez lenne Phenjan válasza Dél-Korea esetleges katonai akciójára. Mint mondta, Szöul elkerülheti ezt a sorsot, ha feladja egy atomfegyverekkel rendelkező állam elleni megelőző csapással kapcsolatos ábrándozásait.

Szo Vuk dél-koreai védelmi miniszter pénteken arról beszélt, hogy országa különböző, jelentősen megnövelt hatótávolságú és erejű rakétatípusokkal rendelkezik, amelyek képesek nagy pontossággal, gyorsan eltalálni bármely célpontot Észak-Koreában.

A tárcavezető hozzátette: a minisztérium minden segítséget megad a hadseregnek, hogy elsöprő választ tudjon adni Phenjan rakétafenyegetésére. A miniszter beszédében ellenségnek nevezte Észak-Koreát.

Kim Jodzsong nagyon nagy hibának nevezte a dél-koreai miniszter nyilatkozatát. Mindemellett hangsúlyozta, hogy Phenjan elutasítja a háborút, amely rommá változtatná a Koreai-félszigetet, és nem tartja fő ellenségének Dél-Koreát. Amennyiben Dél-Korea valamely okból mégis a Szo Vuk által hirdetett katonai megelőző csapás útját választaná, mindez megváltozhat és Dél-Korea válhat célponttá – tette hozzá.

Észak-Korea az idén már több alkalommal tesztelt nagy hatótávolságú ballisztikus rakétákat. Washington és Szöul is attól tart, hogy a megrekedt nukleáris leszerelési tárgyalások közepette a kommunista állam ismét elkezdheti atomfegyverek tesztelését, amellyel 2017-ben felhagyott.

Meghamisíthatta a múlt heti rakétakísérlet felvételeit Észak-Korea

A március 24-i rakétakísérletet ugyanazzal az interkontinentális ballisztikus rakétával (ICBM) hajthatták végre, amelyet Phenjan 2017-ben lőtt ki.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék