Brutálisan nekiment Jakab Márki-Zay Péternek



Brutálisan nekiment az ATV-ben a Jobbik-elnök Márki-Zay Péternek. Elmondta: Márki-Zay Péter felelősségét senki nem kérdőjelezi meg a hat párt közül – olvasható a Mandiner cikkében.

Márki-Zay Péter után Jakab Péter is elment az ATV Egyenes Beszéd című műsorába, hogy értékelje a vasárnapi választásokat. Azzal kezdte: a kampány alatt sokszor beszélt Márki-Zay Péterrel, és nem rejtette véka alá, hogy vannak gondjai vele, például nem kellett volna mindig kétórás élő bejelentkezéseket csinálnia.

 „Épp eleget mostam a miniszterelnök-jelölt úr szennyesét”

A Jobbik-elnök szerint amikor ő a kampány alatt járta az országot, neki nem a Fidesz tetteit kellett magyaráznia, hanem Márki-Zay szavait, mondatait. Jakab szerint Márki-Zay ellenzéki előnyből fél év alatt brutális hátrányt csinált. 

Épp eleget mostam a miniszterelnök-jelölt úr szennyesét, ebből nekem most már elég volt 

– jelentette ki.

Ismert: hétfőn Márki-Zay is kritizálta Jakabot, szerinte igazából a Jobbik volt az, aki elveszítette a szavazóit. Odaszúrt Jakab Péternek akkor is, amikor azt mondta: szerinte Jobbik-elnök közönségének nagy része DK-s szavazó – írja a Mandiner.

Jakab szerint a Jobbik szélsőséges kijelentéseivel szimpatizáló szavazói átpártoltak a Fideszhez és a Mi Hazánkhoz.

„Mi szavazókat hoztunk a bizonytalanok táborából. Egy évvel ezelőtt 250 ezer új jobbikos szavazatot tudtunk becsatornázni, Márki-Zay Péter elvesztette őket. Belerúgott a jobbikos szavazókba és a DK-s szavazókba az előválasztás után” – mondta Jakab, aki szerint a választó nem úgy működik, hogy ő ráparancsol, hogy szavazzanak az összefogásra. Márki-Zay Péternek a hat párt szavazótáborát kellett volna együtt tartania – vélte.

Még éjjel a Partizán című műsorban értékelte a választási eredményeket a baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltje.

„Márki-Zay Péter felelősségét senki nem kérdőjelezi meg” a hat párt közül

Jakabot arról is megkérdezték,  hogy lemondana-e a Jobbik éléről, hiszen Vona Gábor 2018-ban lemondott, Jakab azt mondta, „2018-ban Vona Gábor csúnyán és gyáván levonult a csatatérről, és pártszakadás lett a vége”.

Az egységes ellenzék jövőjéről is beszélt Jakab. Hétfő délután találkozott a hat ellenzéki párt elnöke, és „hitet tettek”, hogy továbbra is összehangolják a politikájukat. Le fogják vonni a következtetéseket, de szerinte „Márki-Zay Péter felelősségét senki nem kérdőjelezi meg”. Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt pedig azért felelős szerinte, mert „előnnyel vett át egy sereget, és hátránnyal adta át”. Ezután azt mondta a Jobbikról, hogy „stabilak vagyunk és egységesek”, de a jelenlegi Jobbik-szavazók nem tudták megbocsátani Márki-Zay kijelentéseit.

A műsor azzal zárult, hogy Jakab leszögezte: szerinte nincs centrális erőtér: a Mi Hazánk a Fidesz szatelitpártja, és vele szemben létezik az egységes ellenzék – vélte.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)