A legfrissebb részvételi adatok szerint Márki-Zay Péter szavazói a legaktívabbak, ilyen számokat produkál az ellenzék



A 9 órás részvételi adat (ami még mindig nem igazán iránymutató a végső szavazási kedvet illetően) már érdemben kevesebb, mint négy éve, amikor 13,2%-os arányt láthattunk. Ugyanakkor a friss szám a megelőző választásokhoz képest teljesen átlagos adatnak mondható. A havazás sejthetően sok embert tartott otthon, és szinte minden választási évnek volt valamilyen lefutási sajátossága, ezért bármiféle erős következtetés levonása elhamarkodott lenne. Ezért csak a rend kedvéért jegyezzük meg, hogy a mai 9 órás adat a 2010-eshez áll legközelebb, akkor végül 64,4%-os lett a végső részvétel.


A legaktívabb szavazókerület továbbra is Csongrád-Csanád 4., ahol Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnökjelöltje és Lázár János feszül össze. (Interaktív térképük itt látható.) Ebben amúgy nincs nagy meglepetés, a megelőző választásokon is itt keltek legkorábban a szavazók. Megjegyzendő, hogy az előző két választáson végül itt országosan nem lett nagyon magas a részvétel, tehát elsősorban a napon belüli mintázata különleges a választókerültnek, nem pedig az általános szavazókedv.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)