Soha nem látott videó került elő a szeptemberi 11-i terrortámadásról ami új megvilágításba helyezheti a történteket



Két évtizede lapult a szenzációs és döbbenetes felvétel valakinél.

Félelmetes és szívszorító az a videó, amelyet készítője, Kevin Westley két évtizede vett fel, de csak most rakott ki a YouTube-ra.

Ezen az ikertornyok egyike már éppen füstöl, majd egyenesben láthatjuk a második repülőgép becsapódását.

2001. szeptember 11-én az al-Káida terrorszervezet összehangolt öngyilkos merényletei rázták meg New Yorkot és az egész világot. 9/11 legmegrendítőbb eseményei azok voltak, amikor terroristák az USA fő jelképeinek számító Világkereskedelmi Központ (WTC) ikertornyaiba vezettek bele két amerikai utasszállító repülőgépet, közel 3000 ember halálát okozva.

A tragédiáról már rengeteg képsort láthattunk, de ez a mostani a kifejezetten drámaiak közé tartozik. 

Kevin Westley leírása szerint véletlenül maradt meg privátban számára, ám most közzétette, a körülötte lévők pedig egy vallási gyülekezet tagjai, akik a becsapódás után érthető pánikban törtek ki.

A közel 9 perces felvételt (amely egy hajóról készült, ezért a szokatlan szög) már több millióan tekintették meg. Hogy képes-e új, eddig nem ismert információkkal szolgálni a terrortámadásokkal kapcsolatban, azt a szakértők majd a tüzetes elemzés után eldöntik.

A legborzasztóbb jelenet a 2. perc után kezdődik, a szemtanúk ekkor figyeltek fel döbbenten a második gépre, amely végül nyílegyenesen vágódott bele a toronyba. A készítő Kevin Westley egyébként részt vett az iraki háborúban is, és csak az ott átélt borzalmakhoz tudta hasonlítani a szeptember 11-i élményét.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (897) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (15) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (99)