Soha ne szedd le a csirke bőrét! Óriási hibát követsz el ha megteszed, nem is gondolnád, hogy miértAz utóbbi években elterjedt az a tévhit, amely szerint a csirke bőre nem egészséges, és inkább dobjuk ki, vagy adjuk a kutyának. De vajon ez tényleg így van?

Tény, hogy sokan nem szeretik a csirkének ezt a részét, de teljes mértékben ehető, és az is tévhitnek bizonyult, hogy túlzottan zsíros és egészségtelen.

Jelentős mennyiségben tartalmaz ugyanis egészséges, telítetlen zsírsavakat, így csökkentheti a rossz koleszterin szintjét, és a vérnyomást.

Szintén gazdag kollagénben, amely remek hatással van bőrünk egészségére, feszességére, valamint az ízületeink állapotára.

De vajon az igaz, hogy a csirke bőre túlzottan sok kalóriát tartalmaz?

Erre egészen pontos, számszerű választ tudunk adni, egy átlagos csirkecomb bőrében pontosan 45 kalória van. Az, hogy ez sok vagy kevés természetesen azon múlik, hogy mennyit fogyasztunk belőle, de nem tudjuk elképzelni, hogy valaki olyan mennyiségű csirkebőrt egyen meg, amely önmagában elhízáshoz vezet.

Amennyiben a csirkét bőröstől készítjük, nemcsak az íze lesz jobb, hanem a fűszerek is jobban érvényesülnek majd. Számos olyan fűszer van, amely pozitív egészségügyi hatással is bír, és remekül megtalálja az összhangot a csirke bőrével:


- kurkuma – gyulladásgátló

- bazsalikom – gyulladásgátló, és segít megelőzni a cukorbetegség kialakulását

- cayenne bors – serkenti az emésztést

- fokhagyma – erősíti az immunrendszert

- rozmaring – antioxidáns

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)