RENDKÍVÜLI KÖZLEMÉNYT adott ki a Magyar HonvédségValótlan információkat állító behívóparancsokat terjesztenek ismeretlenek postai és elektronikus úton keresztül.

A Magyar Honvédség Parancsnoksága nevében küldik a hamis behívókat. Ezekben egy „életbe lépett rendkívüli és hadi állapotra”, illetve a nem létező „tartalékos hadkötelezettségre” hivatkozva szólítják fel a címzetteket.

A Honvédelmi Minisztérium közleményt adott ki az MTI részére. A közleményben leszögezték, nincs mozgósítás hazánkban, nincs bejelentve hadiállapot, ezért az álhírekből és a magyarok félrevezetésétől a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség is elzárkózik.

„A Honvédelmi Minisztérium és Magyar Honvédség nem küld ki Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának aláírásával ilyen behívóleveleket. Szeretnénk megnyugtatni a közvéleményt, ezért mindenkit arra kérünk, hogy a minden alapot nélkülöző, valótlan híreszeléseket ne higgyék el”

– írja a Magyar Honvédség, hozzátéve: Magyarországon béke van és annak megőrzése a cél.

A Magyar Honvédségnek vannak önkéntes tartalékosai, akik saját elhatározásukból jelentkeztek szolgálatra. Értesítést csak ők kapnak a feladatokról. A hamis levelek miatt a Honvédelmi Minisztérium megteszi a jogi lépéseket.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék