Most kaptuk a hírt! Kiadta az utasítást Putyin!A mai napon Vlagyimir Putyin orosz elnök utasítást adott kormányának, és a Gazprom konszernnek, a földgázszerződéseket és a szállításokat felügyelő állami cégnek, hogy többet ne fogadják el azokat a kifizetéseket, amelyek euróban vagy dollárban érkeznek, kizárólag rubelben lehessen fizetni.

Ez nem jelenti, hogy a továbbiakban nehézkesebbé válnak a szállítások, – biztosított róla a Kreml szóvivője, továbbá egy hetes átmeneti időszakot engedélyeztek az átállásra.Putyin rendelete minden olyan államra vonatkozik, amelyet Oroszország felvett a “barátságtalan államok” listájára.

Ebben benne van valamennyi Európai Uniós tagállam az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Kanada is.

Mivel Magyarország is EU-s tagállam, így vélhetően, barátság, meg maradjunk ki a háborúból és ne a magyarokkal fizettessék meg a háború árát ide vagy oda, elképzelhető, hogy nekünk is rubelben kell fizetni.

Azaz Magyarországnak rubelre lesz szüksége, nem is kevésre, és a többi vásárló országnak is.

A hírre a rubel a március 9-i mélypontról rögtön emelkedni kezdett, máris több mint háromszorosát éri a magyar forintnak, de a háború előtti árfolyamra még mindig nem tudott visszatérni.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)