KÖTELEZŐ sorkatonai szolgálat bevezetését tervezik Magyarországon? – Megszólalt az illetékes:KÖTELEZŐ sorkatonai szolgálat bevezetését tervezik Magyarországon? – Megszólalt az illetékes:

A kormány szeretné elérni, hogy a fiatalok önkéntes alapon válasszák a katonai életpályát.

A parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának összehívását kezdeményezte a DK hétfőn. Vadai Ágnes többek között arra a kérdésre vár választ Benkő Tibor honvédelmi minisztertől, hogy a kormány vissza akarja-e állítani a kötelező sorkatonai szolgálatot – adta hírül a Telex.

A kérdést az utóbbi napokban egy kiskunhalasi kampányrendezvényen is megkapta a honvédelmi miniszter, miután az ukrajnai háborúról és a magyar honvédség állapotáról tartott előadást. A kérdésre válaszolva a miniszter elmondta, hogy

a magyar kormánynak pillanatnyilag nincs olyan célkitűzése, hogy bevezesse a kötelező sorkatonai szolgálatot, amit 2004–ben szüntettek meg.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)