A magyaroknak mindenképp meg kell fizetniük az ukrajnai háború árát, közölte az ukrán nagykövet



„Értsék meg, hogy amikor azt kérem, hogy adjanak Ukrajnának fegyvereket, védőfelszereléseket, repülőgépeket és légvédelmi eszközöket, teremtsék meg országunk felett a légtérzárat, akkor ezzel tulajdonképpen azt mondom: segítsék a saját talpon maradásunkat, mert akkor Oroszország nem fog továbbmenni. Csak ebben az esetben áll meg a háború a mi országunk területén. Ha nem segítenek nekünk megállítani az oroszokat, akkor a háború holnapra ideér” – mondta Ljubov Nepop, Ukrajna budapesti nagykövete.

A nagykövet amellett érvelt a 444-nek adott interjújában, hogy Putyin olyan, mint Hitler, és a holokauszthoz hasonlította az ukrajnai háborút. Szerinte a „harmadik világháború lényegében már kitört”, és nem reális a magyar kormánynak az a célkitűzése, hogy a magyar lakosságnak ne kelljen megfizetnie a háború költségeit. Nepop ugyanis úgy látja, Európa közös feladata lenne megakadályozni, hogy a jelenleg csak Ukrajnában zajló háború „ne terjedjen tovább”.

„Ehhez támogatni kell Ukrajnát. Ezért nem az a kérdés, hogy meg kell-e fizetni az árát, hanem az, hogy milyen árat kell fizetni.”


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)