FIGYELEM! Most érkezett meg a MOL bejelentése az üzemanyaghiányról! Erre kell számítani a következő napokban:Kígyózó sorok, bezáró benzinkutak. A hiány oka egyértelműen a maximált forintos ár.

Hernádi Zsolt MOL-vezér volt az ATV Egyenes beszéd című műsorának szerda esti vendége, ahol arról beszélt:

Magyarországon nincsen üzemanyag-ellátási probléma, legfeljebb logisztikai, de az is lokálisan, és átmeneti jelleggel. Ennek oka, hogy a hatósági ár miatt sok kamionos is Magyarországon tankolja meg a járművét.

Hernádi beszélt arról is, hogy a Barátság-kőolajvezetéken, vagyis Ukrajnán át továbbra is annyi orosz kőolaj érkezik, mint korábban. Magyarországnak egyébként 90 napra elegendő vésztartaléka van.

Ha a vezeték leállna, Hernádi szerint a délről jövő Adria-vezetéken kellene nagyobb mennyiséget rendeljünk. Mint mondta, az orosz-ukrán háború miatt több cég meg tudja tenni, hogy nem vesz orosz olajat, de a MOL finomítói az orosz termékre vannak „dizájnolva”.

Hernádi úgy vélte, senkinek sem érdeke, hogy ellátási nehézségek alakuljanak ki.

Nem kell rohanni a kutakhoz, ez fölösleges – hangsúlyozta a MOL-vezér, aki szerint a továbbiakban is meg lehet tölteni az autókat a 480 forintos áron, mert „a Mol bírja”.

Hernádi Zsolt szerint a MOL egy pénzügyileg stabil cég, az árstop pedig nem fogja megrendíteni.

Nejlon bevásárlószatyorba ne tankolj!!

Az egyik vidéki benzinkútnál valaki miután megtankolta az autóját, a kocsiban talált nejlon bevásárlószatyrot is megtöltötte benzinnel. A kútkezelőnek kellett figyelmeztetni a veszélyes szabálytalanságra. Ami rendkívül balesetveszélyes, és mérhetetlenül nagy butaság!

Ilyen buta szállításra már volt mód több helyen a világon, legutóbb egy tengerentúli nőt vettek videóra amint nejlonzacskóba tankol.

A szállításnak is megvannak a szabályai. Vizes, mosószeres, vagy hasonló flakonba tilos üzemanyagot tölteni. Aki elkapnak, komoly bírságra számíthat, és az utazást csak akkor folytathatja, ha kiöntötte az üzemanyagot.

A kannának szigorú kritériumoknak kell megfelelnie: vagyis a DIN-norma szerint 7274, vagy 16904-es számmal minősített kannában lehet üzemanyagot szállítani. Kemény, szilárd, jól zárható eszközt kell választani. És mindenképpen rögzíteni kell egy gumiszalaggal az autóhoz, hogy baleset esetén se okozzon nagyobb bajt. A kaniszterek is el tudnak öregedni, és egy idő után kilyukadhatnak, éppen ezért az előállítási dátumot is figyelembe kell venni. Tíz évnél idősebb modellekbe például tilos benzint tölteni. Az acél kanisztereknél a rozsdásodásra kell figyelni.

Viszont még jobba ha nem kezdünk el azonnal pánikolni!

A MOL vezére szerint mindösszesen logisztikai problémáról van szó, a megnövekedett értékesítés miatt, amely jelentős részét a külföldi kamionok okozzák, amelyek Magyarországon tankolnak a kedvezőbb üzemanyagár miatt. Valamint az ország rendelkezik 90 napra elegendő tartalékkal, így nincs ok az aggodalomra!

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék