FIGYELEM! Most érkezett meg a MOL bejelentése az üzemanyaghiányról! Erre kell számítani a következő napokban:



Kígyózó sorok, bezáró benzinkutak. A hiány oka egyértelműen a maximált forintos ár.

Hernádi Zsolt MOL-vezér volt az ATV Egyenes beszéd című műsorának szerda esti vendége, ahol arról beszélt:

Magyarországon nincsen üzemanyag-ellátási probléma, legfeljebb logisztikai, de az is lokálisan, és átmeneti jelleggel. Ennek oka, hogy a hatósági ár miatt sok kamionos is Magyarországon tankolja meg a járművét.

Hernádi beszélt arról is, hogy a Barátság-kőolajvezetéken, vagyis Ukrajnán át továbbra is annyi orosz kőolaj érkezik, mint korábban. Magyarországnak egyébként 90 napra elegendő vésztartaléka van.

Ha a vezeték leállna, Hernádi szerint a délről jövő Adria-vezetéken kellene nagyobb mennyiséget rendeljünk. Mint mondta, az orosz-ukrán háború miatt több cég meg tudja tenni, hogy nem vesz orosz olajat, de a MOL finomítói az orosz termékre vannak „dizájnolva”.

Hernádi úgy vélte, senkinek sem érdeke, hogy ellátási nehézségek alakuljanak ki.

Nem kell rohanni a kutakhoz, ez fölösleges – hangsúlyozta a MOL-vezér, aki szerint a továbbiakban is meg lehet tölteni az autókat a 480 forintos áron, mert „a Mol bírja”.

Hernádi Zsolt szerint a MOL egy pénzügyileg stabil cég, az árstop pedig nem fogja megrendíteni.

Nejlon bevásárlószatyorba ne tankolj!!

Az egyik vidéki benzinkútnál valaki miután megtankolta az autóját, a kocsiban talált nejlon bevásárlószatyrot is megtöltötte benzinnel. A kútkezelőnek kellett figyelmeztetni a veszélyes szabálytalanságra. Ami rendkívül balesetveszélyes, és mérhetetlenül nagy butaság!

Ilyen buta szállításra már volt mód több helyen a világon, legutóbb egy tengerentúli nőt vettek videóra amint nejlonzacskóba tankol.

A szállításnak is megvannak a szabályai. Vizes, mosószeres, vagy hasonló flakonba tilos üzemanyagot tölteni. Aki elkapnak, komoly bírságra számíthat, és az utazást csak akkor folytathatja, ha kiöntötte az üzemanyagot.

A kannának szigorú kritériumoknak kell megfelelnie: vagyis a DIN-norma szerint 7274, vagy 16904-es számmal minősített kannában lehet üzemanyagot szállítani. Kemény, szilárd, jól zárható eszközt kell választani. És mindenképpen rögzíteni kell egy gumiszalaggal az autóhoz, hogy baleset esetén se okozzon nagyobb bajt. A kaniszterek is el tudnak öregedni, és egy idő után kilyukadhatnak, éppen ezért az előállítási dátumot is figyelembe kell venni. Tíz évnél idősebb modellekbe például tilos benzint tölteni. Az acél kanisztereknél a rozsdásodásra kell figyelni.

Viszont még jobba ha nem kezdünk el azonnal pánikolni!

A MOL vezére szerint mindösszesen logisztikai problémáról van szó, a megnövekedett értékesítés miatt, amely jelentős részét a külföldi kamionok okozzák, amelyek Magyarországon tankolnak a kedvezőbb üzemanyagár miatt. Valamint az ország rendelkezik 90 napra elegendő tartalékkal, így nincs ok az aggodalomra!

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)