Ez vár Magyarországra: közleményt adott ki a Honvédelmi Minisztérium



Február 24-én hajnalban ugyanis Oroszország megtámadta Ukrajnát, rég nem látott méretű katonai konfliktust robbantva ki Európában.

Erre reagálva a Honvédelmi Minisztérium közleményt tett közzé a Facebookon.

Ahogyan azt az elmúlt napokban több fórumon is elmondta a tárca vezetője, az Ukrajnában kialakult helyzet miatt katonákat és eszközöket csoportosít át a Magyar Honvédség az ország keleti régióiba.

Hazánk lakossága jelenleg nincs közvetlen veszélyben. Az ország lakosainak nincs miért aggódniuk, nem kell félniük, mindennapi életüket ez nem befolyásolja. Bízzanak a Magyar Honvédségben, a katonáink szakszerű, hozzáértő munkájában!

Mivel azonban a Magyar Honvédségnek fel kell készülnie minden eshetőségre az ország és az állampolgárok biztonságának garantálása érdekében, ezért folytatja a technikai eszközök néhány nappal ezelőtt megkezdett átcsoportosítását, a légtér biztosítását.

A határ közelében élő civil lakosság türelmét és megértését kérjük, hiszen a felvonultatott szárazföldi és légi eszközök mozgása nappal és éjjel is zajjal járhat. Mindezt úgy tekintsék, hogy a béke és a biztonság megőrzése érdekében, a magyar emberek védelmében tesszük.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (897) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (15) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (99)